Flipper
Door: Free Willie
Blijf op de hoogte en volg Free Willie
22 Augustus 2008 | Australië, Sydney
nu ik dit schrijf zitten we op een echte camping met allemaal grote caravans om ons heen. Goed om hier de boel weer op te laden (bedoel elektriciteit) en weer eens onder douche te springen.
De afgelopen vier dagen in het Nationale Park ‘Cape range’ geweest. Een park in de Ningaloo reef zo halverwege aan de westkust. Toptijd daar gehad. Aangezien het hier nu topdrukte is, werd ons geadviseerd om op tijd aan de poort van het park te staan om zo hopelijk binnen te komen. Bij ons vroege aankomst zonk de goede moed al ons in de spreekwoordelijke schoenen (want schoenen heb ik al een jaar niet meer aan gehad, ha, ha). Wij waren nummer vijftien in de rij. Die dag werden er maar acht binnen gelaten dus we dachten pech te hebben en gingen dus maar voor een dagbezoekje naar binnen. De caravans voor ons maakten al rechtsomkeert.
De ranger had nog een verassing voor ons in petto want hij vertelde dat er een speciale plaats was voor kleine campervans en met een beetje geluk was daar nog wel plaats. Die plek was perfect, er waren totaal maar vier plaatsen beschikbaar en wij hadden er dus nu eentje van. Een toilet dat was het enige wat er was en de zee was naast de deur. De dagen gevuld met snorkelen in de blauwe zee en liggen op de omliggende stranden. De aangeschafte mountainbikes komen nu ook van pas, dus het is makkelijk om op die plekken te komen. Veel mooie vissen gezien waar ik de naam natuurlijk niet van ken, maar het blijft elke keer leuk om de verschillende variëteiten van het onderwaterleven te zien. Hoogtepunten waren o.a. een school gele met zwarte strepen vissen waar we geheel door hen werden omsloten en een ‘black tipped reef shark’ van ongeveer anderhalve meter die rustig voorbij kwam zwemmen. Ook leuk waren die visjes die lijken op de uitvoering van ‘Nemo’ maar dan de zwart wit uitvoering.
Naast ons stonden een stelletje die we al eerder hadden ontmoet, hij een blanke Zuid-Afrikaan en zij uit Australië, we noemen hen de hippies en reizen rond met hun dochtertje, super aardige lui en leuk om zulke gezellige buurtjes te hebben.
Kangoeroes genoeg hier in het park, natuurlijk ook weer een paar platte langs de kant van de weg maar over het algemeen meer levend. Vooral bij schemering komen ze te voorschijn. Vind ze er altijd een beetje dommig uitzien. Soms kun je ze wel op een paar meter benaderen voordat ze besluiten er vandoor te gaan. Dat hoppen en het geluid daarbij blijf ik grappig vinden.
Daarvoor waren we in Monkey Mia, dit is een ressort dat erom bekend staat dat de dolfijnen aan wal komen om een visje te komen eten. Hou normaal gesproken niet zo van het voeren van het wildleven. Toch gebeurde het hier naar mijn inzien behoorlijk netjes. Alleen in de ochtend en aan een paar dolfijnen gaven ze één kilogram vis. Als de dolfijnen zelf aan het jagen waren dan voerden ze ze niet. Natuurlijk was het een beetje druk om naar dit spektakel te kijken, maar je kon genoeg dichtbij komen om ze bijna aan te raken.
Daarvoor waren we nog gelukkiger want een groep dolfijnen had een school vissen in het nauw gedreven. Eerst van een afstandje hier naar gekeken, toch begon ik en beetje nieuwsgieriger te worden en we gingen naar het water toe. Daar bleken de dolfijnen een grote school vissen omsingelt en ze mentaal murw gebeukt te hebben. Zo nu en dan hapten ze er een visje tussenuit. Ze schijnen dit ook te doen zodat de jongen het jagen kunnen leren. Zo nu en dan deed een pelikaan nog een gelukspoging en ging met zijn dikke vette bek pijlsnel het water in. Soms had hij geluk en kreeg hij een vis in zijn bekkie.
De dag erna gingen we op zoek naar de ‘dugon’, staat bij ons ook wel bekend onder de naam; zeekoe. Met de boot op zee en dit gedeelte van de zee is zoveel zeegras te vinden dat er dus genoeg ‘dugons’ te zien zijn. Het is dus een zoogdier maar hij lijkt op een zeer grote vis. Na een tijdje zeilen zagen we ze dan ook en moet zeggen dat ik het erg leuk vond om ze gezien te hebben. Rustig en kalm banen ze hun weg door het water en happen ze zoveel zeegras als dat ze kunnen.
De andere dagen kampeerden we op verschillende plekken langs de kust. Zo nu en dan zagen we de ‘humpback’ walvis in het water spartelen. Helaas is de ‘whale shark’ al verder naar het noorden gezwommen, had daar graag mee willen snorkelen.
De zonsondergangen zijn nog steeds prima. De laatste weken geen wolkje aan de hemel meer gezien zodat de zonsondergang eigenlijk heel snel gaat, het is meer de rest van de lucht eromheen die in een paarse gloed is gehuld dat het zo mooi maakt.
Zo nu en dan gooi ik mijn hengeltje weer eens uit, maar volgens mij ga ik nooit wat vangen.
Morgen gaan we weer terug naar het nationale park, dat is ons daar wel zo goed bevallen dat we nog eventjes terug gaan om een paar daagjes lekker niets te doen en genieten van de zon, zee en natuur.
Voor de mensen die nog vakantie hebben, geniet er nog even van. De andere die weer aan het werk mogen, succes ermee!
Video’s komen nog, nu is het internet hier nog iets te traag.
Groeten van Wilfred
Ps. Heech-gangers; houd de eer hoog!!
22 Augustus 2008 - 10:26
1e:
en dus de beste! -
22 Augustus 2008 - 10:37
Viper:
2e!! -
22 Augustus 2008 - 10:41
Campingcie@AT:
Campingcommissie heeft datgene uitgevoerd wat in de vergadering is afgesproken (sie nootullen wuouter).
In deze luxe 6-persoons bungalow aan het water bevinden zich 6 bedden, maar er is plaats voor meer dan 6 man. Ik moet toegeven dat het met 17 personen wel behoorlijk knus zal gaan worden!
8-) -
22 Augustus 2008 - 10:41
3e:
toch nog wat -
22 Augustus 2008 - 10:46
Campingcommissie:
Hierbij een laatste overzicht van de Heechgangers van as. weekend, zoals dat bij mij bekend is. Reageer even als er iets niet klopt of aangevuld moet worden.
Het wordt dus aardig knus op zaterdag! ;-)
nogmaals:
Neem slaapspullen mee als je op zaterdag komt!
VRIJDAG + ZATERDAG
Free Willie
8-) -
22 Augustus 2008 - 10:58
Free Willie:
weet natuurlijk niet alle namen op het MG-lijstje.
maar uit mijn hoofd gok ik op:
De Miene
en
er was al eens een tovenaar in Heech, nu ga ik voor de GROTE.
Dopke zal het geld overhandigen aan de commissie.
Het door mij gewonnen bedrag mag je in de zoeppot gooien.
Houd de eer hoog!!!! -
22 Augustus 2008 - 11:18
Gokker@freewillie:
Volgens mij mis jij dat MG-lijstje ook!
De MG-commissie gaat dit niet vooraf publiceren (?)
Jammer hè, vind je ook niet? -
27 Augustus 2008 - 16:28
HCH:
Namens hockeyclub HCH wil ik iedereen bedanken die onze club positief heeft uitgedragen in Heech.
Bedankt heren, een betere promotie hadden wij ons niet kunnen wensen. -
28 Augustus 2008 - 07:39
Kledingcommissie:
Geen dank! we komen snel voor het sponsergeld. -
28 Augustus 2008 - 07:42
Kledingcommissie:
Moet natuurlijk zijn sponsorgeld... -
30 Augustus 2008 - 05:49
Vreemde:
Ik wou dat ik in jullie plaats was.tis gewoon prachtig.kwam al dwalend op jullie site terecht.nog veel plezier
grt p -
Don Drs Zoep'm:
Markelo is saai, hoe was CM? -
01 September 2008 - 14:20
Döpke:
Niet saai, maar ook niet echt knallen.
Wel 8-) op, maar niet echt gaan! -
01 September 2008 - 14:56
HOMO:
Iedereen weer fit geworden van het Maarkelse avontuur? Deze jongen lag K.O. en heeft zelfs het einde van De Dominee niet kunnen halen. Neem aan dat iedereen zo slecht is als een toeter! -
02 September 2008 - 10:20
Goose:
Kan net weer een beetje bewegen, weet niet wat er gebeurt is maar hoor het vanavond allemaal wel ..... -
03 September 2008 - 08:56
Maverick:
De Markeloose feste is weer als een mokerslag aangekomen! Wel goede voorbereiding op de Keunefeste!! -
13 September 2008 - 13:31
Annet:
Ha, eindelijk tijd om je berichtje te lezen. Maar eh.... zou als ik jou was eerst ff in de spiegel kijken voor je andere mensen "hippies" noemt..;-). Ken het gebied en het is er erg mooi, zou er zo weer heen gaan. Geniet er nog ff van (waar je nu ook bent)!
xx