Veilig in Nigeria??!! - Reisverslag uit Abuja, Nigeria van Free Willie Pluijm - WaarBenJij.nu Veilig in Nigeria??!! - Reisverslag uit Abuja, Nigeria van Free Willie Pluijm - WaarBenJij.nu

Veilig in Nigeria??!!

Blijf op de hoogte en volg Free Willie

23 Februari 2006 | Nigeria, Abuja

Hallo dan maar weer,

het is dan eindelijk gelukt we zijn in Nigeria.
Na een lange tijd in Benin te hebben rondgehangen zijn we een tijdje geleden weer op pad gegaan. De onderdelen die onze chauffeur uit Engeland heeft gehaald pasten perfect zodat we weer konden karren.
Na een perfecte eerste dag zonder enig mankement gaf Betty de tweede dag in Nigeria toch nog enige problemen. Maar na een bezoekje aan de plaatselijke smidse konden we weer verder.

Ik had Nigeria eigenlijk onveiliger gedacht dan het tot nu toe voor ons eigenlijk is. Onderweg worden we wel talloze keren aangehouden, gisteren ben ik nadat we meer dan vijftig keer van de weg geplukt te zijn gestopt met tellen. Dat het dan niet echt opschiet valt vast wel te begrijpen. Meestal zijn ze alleen nieuwsgierig. Ze proberen wel wat om te kijken of er voor hun nog wat te ritselen valt. Maar als ze in de gaten krijgen dat wij niets geven houden ze redelijk snel op. Meestal is een glimlach en een beetje ouwehoeren het beste wat je kunt doen. Soms valt dat niet mee als er een dronken agent met een dikke gun voor je loopt te zwaaien, maar het gaat tot nu toe altijd goed. De locals hebben iets meer moeite. Het gebeurt bijna altijd dat de passerende automobilisten al wat geld paraat houden om het meteen te geven als de politie een beetje moeilijk doet.
Het is trouwens niet alleen de politie die je stopt; zo heb je ook het leger, luitjes die tol heffen in gele jasjes en ook in groene jasjes, costums, en nog wat andere onbeduidende groepjes.
Het gaat meestal zo: How are you? I'm fine, How are you? You're welcome! What do you have for me?!!!!! Als we dan zeggen dat ze niets krijgen vragen ze meestal om water of een banaan of een sinaasappel. Soms vragen ze of we nog meisjes achterin hebben om sex mee te hebben.
Ze willen ons voor de gekste dingen bekeuren, gisteren wilde een agent ons een boete geven omdat we het stuur aan de verkeerde kant hadden zitten. Wij natuurlijk niet betalen. Toen wilde hij zelf een stukje rijden om het te ervaren, dus Brendan de chauffeur moest eruit en hij ging een stukje rijden. Allemaal wel in een erg gemoedelijke sfeer.

Heb nog maar een keer een dronken agent gezien en nog maar twee keer dat een passagier klappen kreeg van een militair.

Een paar dagen geleden waren er nog rellen in de stad waar we doorheen moesten. Moslims vochten met de christenen, vanwege dat gedoe in Denemarken. Een heleboel fikkies op de weg, in eentje lag nog een lijk te branden, niet echt een pretje lijkt mij zo. In totaal 58 doden die dag in heel Nigeria, dat is dus wel triest.

'Nat' onze reisleidster kende nog een knakker die ze vorige jaar had ontmoet. Is een engelsman die al 26 jaar hier woont en de eigenaar van een Nigeriaans luchtvaartmaatschappij is. Hij nodigde ons uit om een paar nachten bij hem te verblijven. Satelliet tv, en toevallig moest Mark T. die dag schaatsen en zodoende zijn prestatie live kunnen zien. Mooi om te zien. Beetje hangen rond zijn zwembad en genieten van lekker niets doen.
s'Avonds organiseerde hij een super bbq met alleen maar biefstuk en Tilapia. Hij deed dat met een vriendje van hem, een Italiaan in de vijftig met een super jonge chick. Hij sprak engels net als Marlon brando in zijn goede oude tijd. Het viel niet mee om zijn gastvrijheid na een paar dagen te verlaten. Grappige tijd daar gehad.

Wikki Wikki warm springs; in een natuurpark waar meer steekvliegen dan olifanten te bewonderen waren een paar nachtjes gebleven.
Het wild is natuurlijk niet zo spectaculair als in het oosten maar we kwamen meer voor de springs. Twaalf miljoen liter water stroomt er elke dag door een kloof met een constante temperatuur van 31 graden. Badderen en zwemmen dus maar. Een nadeel; sandflies en steekvliegen, ikzelf zat helemaal onder de bulten en met opgezwollen gewrichten van alle reacties al krabbend het park uitgereden.

We verblijven nu bij een Amerikaan die apen en chimpansees opvangt die uit de handen van smokkelaars zijn gered.
De chimps zijn fantastisch, mastruberen de halve dag en de resterende tijd gebruiken ze om met ballen te gooien, over elkaar heen te piesen of gekke bekken te trekken.

Overmorgen gaan we naar Kameroen, ik ben benieuwd.

Heb gehoord dat Holten 1 drie punten heeft gepakt en dat zelf Holten twee het eerste punt binnen heeft. Beide goed nieuws.

Voor de mensen die op wintersport zijn nog veel plezier daar en natuurlijk gaat het dit weekend weer losbarsten. Iedereen veel plezier onder leiding van Tonnie en Bartje!!!!! Ik zal het missen!

Gegroet allemaal!

• 23 Februari 2006 - 18:05

Sjaak:

Wij zullen jou ook missen Willy! Het is hier koud zonder jou.

• 24 Februari 2006 - 09:09

Stam:

Goed verhaal Willie! Chimps zijn lijp! Hier is het op het moment aan het vriezen, geen pretje. Morgen de optocht wordt een hel voor de deelnemers. Ik vind het wel een goed systeem daar in Nigeria, siaasappel geven en dan gewoon door mogen. Als dat in Holten ook zo was, was ik heel wat minder geld kwijt geweest de laatste jaren...
    Jongens de lust im Carnaval is aan het opkomen! Vanavond vast warmdraaien met de pils, anders lig ik er morgen om half zes af!

• 24 Februari 2006 - 09:36

BUG:

Klinkt nogal heftig daar Willie , Kameroen zal wat rustiger zij neem ik aan ? Bask je brengt ons wel ff weer op de hoogte van de situatie aldaar ? Stam telefoon defect ?

• 24 Februari 2006 - 10:09

Stam:

Nee hoezo? Heb je al een surfpak geregeld Buggie? Tjerk ingelicht over jouw uitvalsbasis aan dorpsstraat, vond ie een uitsteekbaar plan. Ga je nog trainieren vanavond?

• 24 Februari 2006 - 10:41

Bask:

Triest verhaal over die spotprenten. Hier in NL is het op dit moment ook weer actueel. Lijkt maar niet te stoppen.

Bug, vorig verhaal was al over Nigeria. Ben de lulligste niet:
    onderstaand een Nigeriaans recept.

Dambun Nama Rundvleessnipper uit Nigeria).

* 500 gr. rosbief
    * 1 1/12 theel. cayennepeper
    * 0,6 dl. water
    * 1 1/2 theel gemberpoeder
    * arachide-olie voor het frituren
    * zout naar smaak

Snijd het vlees in stukken van 7,5 centimeter, leg deze met het water in de pan en kook ze met het deksel op de pan op laag vuur gedurende 20 minuten, of totdat ze goed gaar zijn. Laat de olie voor het frituren in een gietijzeren pan of frituurpan 190 graden worden. Leg het gekookte vlees in een vijzel en stamp het tot snippers. Bak deze snippers in porties in de hete olie. Meng de cayennepeper en de gemberpoeder goed door elkaar en strooi ze over de gebakken vleessnippers. Serveer warm. (Voor 4 personen).

Leuk die foto's, het is je eindelijk gelukt... Hebben jullie in dat tentenkamp overnacht?
    Gegroet.

• 24 Februari 2006 - 11:46

Eddie:

Weer een goed verhaal van je Willie, zorg alleen dat je niet door 1 of andere islamitische bosjesman aan het mes wordt gerijgd! Alaaf!

• 24 Februari 2006 - 13:01

BUG:

Vanavond geen training voor mij helaas ! Dus moet extra inkopen doen ? Dat pak heb ik niet kunnen regelen . Dank je Bask ik geloof dat ik het maar bij de stampot hou .

• 24 Februari 2006 - 14:10

Sjaak:

Bug, geweldig dat wij jouw huis mogen gebruiken als uitvalsbasis voor het geweldige feest wat ons te wachten staat. Is het goed dat Ester haar auto vanavond bij jou parkeert? ik hoor van je!

• 24 Februari 2006 - 14:19

BUG:

Wat bedoel je met uitvalbasis beste Sjaak , de auto parkeren is geen probleem hoor !

• 24 Februari 2006 - 15:21

Sjaak:

Gewoon een warm nestje waar wij eventueel snel even van kleding kunnen verwisselen en even op adem kunnen komen.

• 24 Februari 2006 - 15:54

Stam:

Ja Sjaak, die Bug die was bang dat wij zijn palazzo als peeshok gingen gebruiken... Dus maar even uitgelegd dat dat niet het geval was. Wordt behoorlijk koud op die wagen hoor! Man wat is het bokkerskoud.

• 24 Februari 2006 - 16:35

Stam:

Weekend! Het eerste amsteltje staat voor mijn neus! Lijp! ALAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAF!! Carnaval, carnaval, tis weer carnaval.... Later, drink jezelf een kater!

• 01 Maart 2006 - 12:07

Döpke:

?UITGESLAPEN?

Waar blijven de sterke verhalen over het carnavalsweekend?

• 01 Maart 2006 - 13:25

Hallo Döpke,
    Hoe was je vakantie? Ik heb al het één en ander van je ouders gehoord! Jij hebt dus nog wel carnaval gevierd? Ik niet, had niet zo veel trek om halverwege het feestgedruis binnen te vallen. Wellicht volgend jaar weer! Later

• 02 Maart 2006 - 10:51

BUG:

Sterke verhalen ?? BC hoe was de training dinsdag ??

• 02 Maart 2006 - 15:07

BC-tje:

Training ging goed, helaas geen drie punten aan mijn schamele totaal kunnen toevoegen! Wel een zeer bijzondere panna uit de hoge hoed getoverd! Nisander heeft er waarschijnlijk een paar nachten van wakker gelegen. Verder was het een rustige training!
    Tot vrijdag, hopen dat de voetbal doorgaat dit weekend!
    Later........

• 03 Maart 2006 - 10:30

BUG:

Denk niet dat er gevoetbald word as weekend zal wel in de zaal worden ??

• 03 Maart 2006 - 11:54

Voetbal is afgelast!