Nu dan eindelijk naar Nigeria? - Reisverslag uit Cotonou, Benin van Free Willie Pluijm - WaarBenJij.nu Nu dan eindelijk naar Nigeria? - Reisverslag uit Cotonou, Benin van Free Willie Pluijm - WaarBenJij.nu

Nu dan eindelijk naar Nigeria?

Blijf op de hoogte en volg Free Willie

12 Februari 2006 | Benin, Cotonou

Hallo,

misschien een beetje eentonig, maar we zitten nog steeds in Cotonou. Niet omdat het hier nu zo'n fantastisch vakantieadres is, maar meer omdat Betty nog steeds problemen heeft.

Een weekje geleden gingen we voor de zoveelste keer richting de grens van Nigeria, maar vlak voor de grens had Betty dezelfde problemen weer. Brendan onze chauffeur kon weer knippen en plakken om de truck weer richting dezelfde parkeerplaats te rijden. Niet echt leuk dus.

Brendan besloot om naar Engeland te vliegen om daar de onderdelen te halen en hopelijk nu niet oude shit te krijgen die we tot dusver hier in Afrika hadden gekocht. Hij is woensdag vertrokken en is afgelopen nacht weer terug gekomen met een rugzak vol onderdelen. We hebben nog wel geluk dat hij de onderdelen hier kon brengen want onderweg op een moto van het vliegveld naar onze camping werd hij achtervold door een paar bandieten. Bij elke plaats waar een nachtwaker stond zijn ze gestopt om een tijdje te wachten en dan vervolgens weer een andere weg nemen om hun te ontlopen. Achteraf wel lachen natuurlijk. Het is allemaal goed gegaan en hij is nu bezig de onderdelen er in te zetten.
Is het hier dan zo crimineel? ach ja ligt er maar net aan hoe je het bekijkt.

Eergisteren zijn er een paar naar een nachtclub gegaan en bij het verlaten van die tent werd er nog wel tegen hun gezegd daar niet op straat te lopen midden in de nacht. Advies werd genegeerd en honderd meter verder werd aan Ian gevraagd hoe laat het was, zijn dronken antwoord was; 'time you got a watch'. En daar stond hij dan; met de rug tegen de muur met een mes tegen z'n hals gedrukt. Vier jongens willen graag een beetje geld. Portemonnee met geld en al zijn pasjes dus weg. Mijn geld dat ik hem had geleend voor die avond zat er ook in, dubbel pech dus.
Daarvoor had iemand uit onze groep besloten om zich te laten verwennen door een dame. Hij naar boven, terwijl zij haar best deed om te oefenen om het wereldrecord ballonnen blazen te verbeteren, kwam iemand de kamer binnen en rolde zijn zakken. Hij vond het niet zo erg, had weinig geld bij zich en het was een beetje vestzak broekzak idee. Kon haar dus niets meer geven. Hij moest er dus wel om lachen. Hij is nu trouwens vaste bezoeker en krijgt het schijnbaar allemaal voor een enkel drankje. Afrika rules!

Gisteren naar een voetbalwedstrijd geweest: in een oud vervallen voetbalstadium werden de wedstrijden afgewerkt. De warming-up ziet er veelbelovend uit. Gespierde mannen die leuke trucjes met zichzelf en de bal doen. Eerst de kippen die zich op het veld ophouden wegjagen en de wedsrijd kan beginnen. Helaas was het een beetje een BW-gehalte. Maar aan heetgebakerde supporters geen gebrek.

Om de tijd te doden een treinreis gemaakt richting een paleis. Wagons volgepakt met mensen, dieren en goederen. Ze nemen van alles mee, de grote of hoeveelheid maakt niet uit, pakken maar! Veel verkopers in de trein, van drank tot banaan. Van ijsjes tot medicijnen. Die laatste probeerde extra geld te verdienen door zijn waar zo luid en gedurende een lange tijd aan te prijzen dat je wel paracetamols moest kopen om je aankomende hoofdpijn te verdrijven. Bij elke stop staan de nieuwe passagiers te wachten. Gaat er dan niemand uit? Nee, er komen alleen maar mensen bij. Verkopers staan je ook op te wachten, wat door het ene raam wordt gekocht wordt door het andere raam naar buiten geknikkerd, Dit blijft helaas ook nog steeds Afrika.

Omdat we inmiddels zo veel tijd hebben verloren door Betty, zullen we waarschijnlijk niet door Angola gaan. Het regenseizoen is dan in volle gang en de kans dat we vijf weken lang moeten graven zonder echt ver te kunnen rijden is dan zeer groot. Waarschijnlijk gaan we van Kameroen vliegen naar Ethiopie om dan vervolgens de Oost-kust te doen.

Heb hier nu twee weken gezeten ook al was het niet veel bijzonders heb me prima vermaakt, maar ik kijk nu wel weer uit naar een nieuw avontuur.
Ben benieuwd naar Nigeria, helaas niet zitten op het dak, de politie grijpt alles aan om geld te krijgen. Ook tijdens security stops moeten we alle waardevolle dingen verstoppen anders nemen ze het in beslag. wordt vervolgd.

Ik groet u allen!!

We zien wel!!!!!!!!

• 12 Februari 2006 - 10:10

Riko:

tja willy het leven zit vol gevaren zal ik maar zeggen. de andere heren liggen nog op een dronken oor denk ik. dacht laat ik effe kijken misschien zit willy nog wel achter de pc.

• 12 Februari 2006 - 16:28

Jacques:

Ha Wilfred. Hier zijn we ons weer aan het voorbereiden op de reis naar Söll. Alles als vanouds. 300 bitterballen mee (alleen bier is ook niet alles). Veel sneeuw dus goed skiën. Greetz,

• 12 Februari 2006 - 20:54

Wilma:

Haaaaa, donker Afrika, op naar de witte sneeuw in Söll, zien we je daar?

• 13 Februari 2006 - 07:48

Richard:

Hey Willy, goeie verhalen. Heb je nog steeds hetzelfde e-mail adres van de waerdenborch?

Richard :)

• 13 Februari 2006 - 09:27

BUG:

Wilfred we zijn weer begonnen met de competitie de voorbereiding zag er redelijk uit , maar we moesten het onderspit delven tegen de koploper Dedemsvaart ! Laurens - Jan nogmaals van harte met je verjaardag vandaag !

• 13 Februari 2006 - 10:27

Stam, gefeliciteerd!

• 13 Februari 2006 - 11:45

Stam:

Dank, dank voor de felicitaties. Bakker ik eet niet mee, morgen kook ik! Oldenzaal lijp?

• 13 Februari 2006 - 11:56

Bakketi:

Oldenzaal was weer vet lijp!

• 13 Februari 2006 - 13:34

Hoe lijp is dat dan ?

• 13 Februari 2006 - 15:15

Leonie:

Mark, ik heb wat bandjes van Benny Vreden gevonden. En nu?

• 13 Februari 2006 - 15:30

Lijper dan Lijp!

• 13 Februari 2006 - 16:19

Mark:

Ik weet niet of je nog in Holten komt? Mocht dit het geval zijn dan mag je ze wel bij mij in de brievenbus gooien. Adres is Looikolkstraat 14 Holten. Je mag ze ook bij Wilfreds ouders brengen, zodat ik ze daar kom ophalen. Bij voorbaat dank!
    Groeten.........

• 13 Februari 2006 - 23:46

BasK: Nigeria:

De belangrijkste bevolkingsgroepen van Nigeria zijn de Hausa (in het noorden), de Yoruba (in het zuidwesten) en de Ibo (in het zuidoosten). Religieus gezien valt Nigeria ruwweg uiteen in noord en zuid: de noordelijke Hausa zijn overwegend moslim, de Yoruba en Ibo christen.

Terrorisme:
    In februari 2003 heeft Osama Bin Laden de ‘faithful muslims’ opgeroepen zich te richten tegen de Nigeriaanse overheid. In het noorden van Nigeria is sprake van ad hoc acties van zich ‘Taliban’ noemende moslim-strijders.

Positief nieuws:
    Als positieve ontwikkeling geldt de langzaam voortschrijdende verankering van de democratie in Nigeria. Met name de luider wordende kritiek op de nog altijd aanwezige corruptie is een teken dat de Nigeriaanse bevolking kritischer wordt ten aanzien van haar overheid. De verkiezingen van april 2003 waren de eerste verkiezingen die door civiele autoriteiten werden georganiseerd.

Een oud probleem met mensenrechtenaspecten betreft de positie van het Ogoni-volk, een van de vele volken in de Niger-delta. De leiders hiervan kregen internationale bekendheid vanwege hun jarenlange strijd tegen de vervuiling van hun leefomgeving door oliewinning in de Niger-delta. De Ogoni stellen zich bovendien op het standpunt dat een groter deel van de opbrengsten van de olieproductie ten goede zou moeten komen aan de ontwikkeling van hun gebied. De MOSOP-beweging voor de overleving van het Ogoni-volk streeft naar zelfbeschikking. De toenmalige leider van de MOSOP, Ken Saro Wiwa, werd in 1995 samen met acht andere leden van de beweging na een kort proces ter dood gebracht, hetgeen leidde tot veel internationale protesten, zowel tegen de Nigeriaanse overheid als tegen de oliemaatschappij Shell, de grootste on-shore olie-exploitant in de Niger-delta. Onder meer door de instelling van de Niger-Delta Development Commission moet de situatie in het Delta-gebied worden verbeterd.

Politiek:
    Nigeria is thans voorzitter van de Afrikaanse Unie, wat de internationale positie van het land nog prominenter maakt. Het is geen geheim dat het land aast op een permanente zetel in een hervormde VN-Veiligheidsraad, waarvoor het in de race is met als belangrijkste concurrent Zuid-Afrika.

Tenslotte: de Vogelgriep
    De WHO (World Health Organisation) ziet op dit moment geen aanleiding om vanwege de recente ontwikkelingen inzake de vogelgriep reizen naar Nigeria te ontraden.

Gegroet

• 14 Februari 2006 - 08:21

BUG:

Bedankt Bask voor deze korte toelichting en dan nu verder met de olympische spelen .....

• 14 Februari 2006 - 09:28

Wilma:

Yooh Willie! Al 3 foto's...... WOW! Maar euh.... we willen jou wel weer eens zien...haha

• 14 Februari 2006 - 12:26

Leonie:

Bandjes pasten niet door de brievenbus. Ik heb het onder de carport gelegd.
    Voor de rest, er volgen nog meer foto's.

• 14 Februari 2006 - 12:50

Leonie:

Oh ja, Wilma, ik moet je teleurstellen. Ik heb verder geen foto's waar Wilfred op staat.

• 14 Februari 2006 - 14:38

BC-tje:

Dankjewel Leonie, echt top!
    Mark

• 14 Februari 2006 - 14:49

Jezus BC nu al thuis ??

• 14 Februari 2006 - 21:49

Bask:

Beste Bug,
    Bedankt voor je tip. Onderstaand wat informatie over de spelen. Doe er je voordeel mee.

In 776 voor Christus waren de eerste Olympische Spelen. De wedstrijden werden in Olympia, een Griekse stad gehouden. De Spelen waren voor Zeus georganiseerd, omdat de mensen wilden dat Griekse steden ophielden met elkaar oorlog te voeren (het was eigenlijk een soort gebed.

Alleen Griekse mannen mochten aan de Olympische Spelen meedoen. Vrouwen mochten niet deelnemen en zelfs niet toekijken vanaf de tribune en aanmoedigen. Romeinen werden later ook toegelaten op de Spelen (het was eerst een feest voor Grieken.

Omdat de Spelen voor Griekenland zo belangrijk waren, was als de Spelen waren een wapenstilstand afgekondigd, maar in de eerste en tweede wereldoorlog werd dat niet gedaan en in die jaren waren er ook geen Spelen georganiseerd.

De Spelen duurden eerst maar 1 dag, daarna 5 dagen waarvan 3 dagen de wedstrijden werden gehouden en nu duurt het nog langer. Op de eerste dag liepen de deelnemers door het stadion, langs de beelden van eerdere prijswinnaars, naar het beeld van Zeus.

Naast dat beeld stond een rij mensen, waaronder de scheidsrechters. Daar moesten de deelnemers een belofte afleggen waarmee zij beloofden zich goed te gedragen tijdens de Spelen. Dit moesten zijn vader en trainer ook doen. De dag daarna begonnen de wedstrijden.

Op de laatste (dus de 5e) dag werden de prijzen uitgereikt. De prijs was geen medaille, maar dat waren kransen van takken gemaakt die uit de heilige olijfboom die in Olympia stond gemaakt. Dat was nog niet de enige prijs voor de winnaars. Ze hoefden geen belasting te betalen en konden zo zonder te betalen de schouwburg in.

394 Na Christus moesten de Spelen worden afgeschaft, omdat de deelnemers die prijzen maar al te mooi vonden, zodat ze elkaar gingen omkopen.

Sommige sporten werden ook veel te ruw gespeeld. Bij worstelen bijvoorbeeld: deze sport werd zo ruw gespeeld, dat de scheidsrechter de mannen uit elkaar moest halen met een knuppel.

Gegroet.

• 15 Februari 2006 - 12:01

Heren,
    Voor mooie foto's van de minder mooie wedstrijd kijk je op:
    www.svdedemsvaart.nl
    Veel plezier en later!

• 15 Februari 2006 - 12:47

Sjaak:

Wagen is geregeld BC-tje! Alleen de schuine kanten zijn weg. Toch wel een prima vent die Gerard van jou.

• 15 Februari 2006 - 16:30

BUG:

Dankje Bask ! BC je staat er wel er aantrekkelijk op zeg vooral die kaaklijn van je springt eruit !!

• 15 Februari 2006 - 16:52

BC-tje:

Dank voor al je complimenten Bug!
    Later............

• 17 Februari 2006 - 09:17

Stam:

Jeroentje Jeroentje Jeroentje! Van harte en welkom bij de club van ouwe kerels...
    Check je mail eens.

• 17 Februari 2006 - 10:15

BUG:

Er is er één jarig hoera hoera !! van harte Jeroen de 30 komt in zicht nu !

• 17 Februari 2006 - 10:30

Stam:

Pas maar op dat we je niet inhalen Bug!

• 17 Februari 2006 - 11:25

Bakketi:

Hartstikke bedankt jongens, ben nu geen halve Abraham meer.

• 17 Februari 2006 - 11:50

BUG:

Mijn julie levenstijl ben ik daar niet bang voor !

• 17 Februari 2006 - 13:44

Goed Nederlands BUG!

• 17 Februari 2006 - 13:44

BC-tje:

met julie levensstijl, niet mijn....

• 17 Februari 2006 - 13:46

BUG:

Mijn => met , Sjaak ga jij nu ook je gedragen als stam ? BC controleer voor je vertrekt richting Oostenrijk ( om daar wat te bekokstoven) ff de velden in Heeten ?

• 19 Februari 2006 - 10:48

Stam:

Ja hier even een klein verslagje van de kaartmarathon van gisteravond:
    Na een sterke opening van het duo Knapen/Stam, zij lieten het balletje lekker rondgaan, kwamen Oolbekkink (niet Riko, maar zijn broer) en Van der Mei sterk terug met een paar lucky rounds. Om een uur of half twaalf wilde Van der Mei zich al opmaken voor een bad in het zoet der overwinning, maar wat er toen gebeurde mag een unicum heten in de kaartsport. Knapen/Stam wisten de stand in de gelijkmakende beurt tot driemaal over gelijk te trekken. Om vervolgens rond half een met een verschil van tachtig punten de overwinning naar zich toe te trekken! Gedesillusioneerd verliet de onderliggende partij de Kol om daar waarschijnlijk de partij nog meerdere malen over te spelen in hun gedachten. Nijland hoe is het in de bergen?
    Ciao di bau

• 19 Februari 2006 - 20:39

Knapen:

Stammie al wat meer nieuws over .... Holten 1 knappe overwinning, ga zo door.

• 20 Februari 2006 - 08:55

Stam:

Sjaak wij moeten nog ff overleggen voor de outfits van zaterdagavond met de VJ! Nijland en BUG de foto's van vakantie zijn klaar, slechsts 20 van de dertig hebben het ontwikkelingsproces overleefd... Bug nog een keer met AF op de foto en uiteraard de plaatjes bij de plaatselijke Bos' dierenwereld!

• 20 Februari 2006 - 11:17

Marjolein:

He Pluijm....
    Alles goed met je? hoe gaat alls daar hoorde via mark dat je lekker aan het rond reizen bent gaaf man!!! ik ga in Seb. een maand naar Indonesie maar dat is natuulijk niets vergeleken met jou reis hahaah spreek je snel groetjes uit het mooie haarlem liefs mar

• 20 Februari 2006 - 12:21

BUG:

Staat dat middag-dutje van jou er ook nog op ? Gisteren heerlijk drie punten gepakt van Heeten !!

• 20 Februari 2006 - 13:06

Stam:

Hoorde het van Wilco ja, goede wedstrijd? Wilco was nogal kortaf, stand en ophangen. Ik heb de batterij volledig opgeladen gisteren, klaar om de carnaval meer uren dan me lief is te eren met mijn aanwezigheid! Alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaf(eloos)!!

• 20 Februari 2006 - 13:37

Bakketi:

Willie, groot nieuws! Holten 2 heeft zijn eerste punt van dit seizoen gepakt.

• 21 Februari 2006 - 14:04

Stam:

Het is hier veel te stil jongens, ben blij als Nijland weer terug is. Hij maakt het overigens goed, gisteren smste hij vanuit zijn apres-skibar, was geen CIN CIN Bug!!!!! Maar wel gezellig. Sjaak laat je nog wat horen over jouw meedenken ivm outfits van de carnaval...? Is Dop op vakantie trouwens?

• 21 Februari 2006 - 14:24

BUG:

Dat smsje heeft geertje mij ookal gestuurd , hij mist ons volgens mij ?? Vanavond oefen-wedstrijd tegen SDOL zal wel niet door gaan waarschijnlijk stel je voor dat we een grassprietje pijn doen !

• 21 Februari 2006 - 14:32

Stam:

Jullie lekker ballen ja? Thuis? Ik nestel me maar achter de cl-duels. Moet nu alleen wel mezelf een beetje in beweging houden zonder die training en wel vet veel pils natuurlijk met de carnaval.

• 21 Februari 2006 - 15:31

BUG:

Ja thuis ?? Die carnavals-stemming moet er bij mij nog inzakken geloof ik.

• 21 Februari 2006 - 16:27

BUG:

Ja thuis ?? Die carnavals-stemming moet er bij mij nog inzakken geloof ik.

• 22 Februari 2006 - 08:03

BUG:

SDOL met 4-1 verslagen , Maarten 3x en Dekker 1x ! BC krijgt het zwaar as weken !!

• 22 Februari 2006 - 09:06

Sjaak:

Nou Stammie, hier ben ik dan! laat maar horen wat je zoal in gedachten hebt voor de zaterdagavond.

• 22 Februari 2006 - 09:13

Stam:

Bug niet overdrijven he, SDOL is een absolute laagvlieger in de regio! Sjaak, Bakker heeft een surfplank dus daarmee gaan we van kroeg naar kroeg surfen (op eentje na uiteraard) we moeten dus surferskleding hebben. Volgens mij heb jij nog wel wat van die kralenkettingen voor om het nekkie, kan me herinneren je daar wel eens een zomer mee te hebben zien flaneren. Korte broek/driekwarter, slippers, petje kan, misschien wat blondeershampoo voor 1 dag, hawaiblousje, dat soort spul dus. Dop is nog weg? Knapen weet ervan.

• 22 Februari 2006 - 09:28

Sjaak:

Geen coupsolei in mijn schitterende haardracht!!!

Voor de rest lijkt me dit een prima idee! Ik heb wel een aantal kettingen en z'n fout blousje moet toch ook wel te regelen zijn.

Komt goed!

(P.S. doet mijn maatje BUG ook mee?!!)

• 22 Februari 2006 - 09:49

Stam:

Weet ik niet, niks van vernomen. Weet ook niet of ie zich met de carnaval bij zijn oude makkers van de Spetterpoepers vervoegd. Wellicht zal hij het antwoord zelf geven in dit gastenboek. Moeten trouwens nog wel wieltjes onder die durfplank gemaakt worden...

• 22 Februari 2006 - 12:09

BUG:

Ik zeg ook niets over hun kwaliteiten beste heer Stam . Ik ben as weekend tijdens de optocht samen met mijn beeldschone dochters op de wagen van de knetterzoepers te vinden .

• 22 Februari 2006 - 13:02

Stam:

SURFplank!!!!!!!!!! D en S vlak naast elkaar he... Dit is 's avonds hoor BUG, of ga jij met je dochters op een wagen meedoen aan de slingeroamd? Ook lijp...

• 22 Februari 2006 - 13:38

BUG:

Je hebt gelijk Jager , maar hij had 3x moeten scoren natuurlijk !
    Over zaterdagavond hebben we het nog wel dan .

• 22 Februari 2006 - 14:43

Sjaak:

Goed idee Bug s'avonds met de wagen meedoen aan de slingeravond....dat zou iedereen moeten doen!

• 22 Februari 2006 - 14:58

Stam:

Iedereen zou gewoon zijn baan moeten opzeggen en dan elke dag carnaval vieren. Zijn jullie trouwens al een beetje over de klap van het klaverjassen heen?

• 22 Februari 2006 - 15:05

Sjaak:

Klaverjassen? ik kan me er weinig van herinneren.

• 22 Februari 2006 - 15:27

BUG:

Zeg stam kap eens niet zo opscheppen over zo'n nipte overwinning , ik kan me nog wel wat andere potjes herinneren met een iets andere uitslag ?? Maar geniet er maar van hoor !

• 22 Februari 2006 - 16:14

Stam:

Iets vragen is geen opscheppen jongmens BUG! Het is misschien doorzagen, maar geen opscheppen! Als ik nou zou zeggen dat we jullie even hebben laten ruiken aan de overwinning, maar met een fenomenale eindsprint onze kontje hebben laten zien, dán zou ik opscheppen. Dat is dus totaal niet aan de orde. Nijland geen internet daar?

• 22 Februari 2006 - 20:33

Ilse En Arnold:

Hoi Wilfred,
    Na de verjaardag van oma hebben we van Mark je web-adres gekregen. Kunnen we de ontdekkingsreiziger ven de familie ook volgen.
    Zo te lezen gaat niet altijd alles op rolletjes, maar zo maak je nog eens wat mee! We voelen ons wel erg saaie pieten hoor. Arnold zou graag wat meer foto's zien. We wensen je een voorspoedige reis en veel plezier nog! Groetjes.

• 22 Februari 2006 - 21:04

Knapen:

Ik ben erbij zaterdagavond en heb natuurlijk ook mijn outfit voor elkaar. Sjaak kun jij voor mij een ketting regelen. Onze nekken komen wel aardig overeen. Na lange afwezigheid ben ik benieuwd naar aankomend weekend.

• 23 Februari 2006 - 09:45

Sjaak:

Arno, ketting wordt geregeld. zie je zaterdag!