Doof! Gelukkig niets mis met de ogen!
Door: Free Willie
Blijf op de hoogte en volg Free Willie
08 Oktober 2011 | Polen, Krakau
Nu ik dit zo typen zou ik zowaar veranderen in een ‘surfdude’, zit namelijk in Bali, Kuta wel ter verstaan, de surfplek bij uitstek. Maar daarvoor zat ik op een andere plaats, namelijk Singapore.
Ik had mijn reis de laatste weken behoorlijk aangepast, zodat ik tijdens de formula 1 race daar zou zijn. Nu heb ik dit altijd al graag een keertje willen zien en dit was natuurlijk een mooie kans.
Singapore is echt een aparte stad hoor; alles luxer dan luxe en bij de mega grote shoppingmalls vliegen de merken je om de oren. Rolex, Porsche, Luis Vuitton, Dolce & Gabanna, Armani en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Ook al ben ik niet zo goed in het onthouden van die namen, haha
De vrouwen zijn hier zo mooi, echt onvoorstelbaar. Heel elegant opgemaakt en op hoge hakken en met zorg uitgezochte kleding vullen ze het straatbeeld en mijn blikveld.
De shoppingmalls zijn zo groot en sommige zijn ondergronds met elkander verbonden,zodat daar ook weer een mall is ontstaan. Alles natuurlijk in de airco. De mensen komen hier niet meer buiten want alles is met de ondergrondse met elkaar verbonden. Niet zo’n vies ondergronds ding die de meeste hoofdsteden hebben. Deze is zo proper. Ik dronk tijdens een ritje uit mijn waterfles. Kwam er een werknemer naar me toe en vroeg me vriendelijk om dat weg te stoppen. Drinken en eten is streng verboden in de ondergrondse. Staat ook een vette boete op trouwens. Je ziet dus echt ook geen papiertje op de grond liggen. Roken mag alleen nog maar op bepaalde plaatsen op straat en zeker niet te dicht bij openbare gebouwen. Gemeentewerkers rapen met een tang (waar wij de salade mee oppakken) de restpapiertjes van de grond.
Contact maken is er hier niet bij hoor, ze kijken je gewoon niet aan. Ook is er hier echt een complete mobieltjes gekte. Heb geturfd, van de tien zijn er ongeveer steeds acht in de weer met dat klote ding. Sta ik er tussen met een boek (nog met echte pagina’s).
Veel cultuur in de stad. Overal zijn wel voorstellingen, al dan niet gratis aan de gang. Zo ben ik naar het filmfestival gegaan, bezocht ik een expositie, ging naar een dansvoorstelling en bekeek de kunst die hier en daar op straat tentoon wordt gesteld.
Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar daar kwam ik in eerste instantie niet voor.
De formula 1 is eigenlijk één groot circus en een kermis tegelijkertijd. Heb mijn ogen in ieder geval uitgekeken. Het begint eigenlijk al in de stad zelf. In shoppingmalls laten de teams, gesponsord door de grote namen mooie stalletjes zien. Met veel aandacht voor gevoel en detail zijn deze ingericht. De naam stalletje doet het eigenlijk dus geen eer aan. Met bilboards en met grote schermen kom je al lekker in de sfeer. Wordt helemaal top wanneer je je kaarten moet afhalen. Niet een miezerig postkantoortje, nee je gaat naar een groot hotel naast het circuit. In de lobby is het een komen en gaan van F1 fanatiekelingen. Sommigen kopen de merchandisekraampjes helemaal leeg. Je kaartje is er niet zo maar één, in een speciaal doosje zit je geplastificeerde kaart aan een keycord. Met mijn goedkope kaartjes verguld het hotel uitgestapt. Je kunt hier zo duur naar de race kijken als je maar wilt. De kaarten lopen op tot wel 5.000 euro stuk.
Op de zaterdag ben ik naar de trainingsdag gaan kijken. Er waren races voor Porsches en races voor de F3. Allemaal wel geinig, toch is dat maar kinderwerk vergeleken met de F1. Tijdens de verschillende races waren er op verschillende plekken optredens aan de gang. Bijzonder mooi eigenlijk. Soms keek je naar een dansvoorstelling, dan weer naar een drumband hoog in de lucht. Ook was er op het hoofdpodium tijd en ruimte ingelast voor good old Shaggy, maar hij is toch wel een beetje een oude viespeuk geworden. Ik ging voor Shakira. Had een polsbandje om in de fanzone te komen. Ik kon haar goed zien, helaas zag ze mij niet staan. God wat is dat een knappe meid zeg. Daarom ook extra veel foto’s, haha. Helaas vind ik haar niet zo’n goede entertainer, tussen elke song moest ze even het zweet van haar gezicht halen en moest ze even haar haar weer goed doen. Had van mij niet gehoeven, gewoon knallen.
De zaterdag vond ik eigenlijk het leukst. Overal een beetje rondlopen en hier en daar een beetje kijken.
Op zondag was de echte race. De race liefhebbers zullen wel weten dat favoriet Vettel wederom gewonnen heeft. Je kunt toch goed zien hoor dat de favorieten gewoon een stuk sneller gaan. Ze nemen bv de bocht net iets anders. Toch gaat het allemaal zo snel dat je geen idee hebt wie waar rijdt, vooral wanneer ze ook nog eens voor een pitstop gaan, raak je het overzicht kwijt. Gelukkig kun je het op het scherm nog een beetje volgen. Het gaat zeker hard, maar het is meer de acceleratie die opvalt en nog erger de herrie, man o man, wat maken ze een kabaal. Zonder oordopjes kun je de wedstrijd echt niet bekijken. Dit komt natuurlijk ook dat het een stratencircuit is en dat je echt letterlijk naast de straat staat.
De band Linkin Park sloot af, maar dat vond ik eigenlijk nog een grotere herrie dan de eigenlijke race zelf.
Met een paar Schotten en een leuke Belg naar Universal studio’s gegaan. Daar me weer flink misselijk laten maken in de achtbanen.
Omdat ik nog even tijd over had, ging ik even terug naar Maleisië om daar nog een paar dagen op een eiland te blijven. Het eiland Tioman was een grote heuvel en was echt nog een pure jungle. Heb het daar rustig aan gedaan en met een beetje snorkelen en op het strand liggen kon ik me wel amuseren.
Terug in Singapore nam ik het vliegtuig naar Bali (Indonesië), wel weer een grappig en schril contrast. Ook al is het zo dichtbij, toch is het weer totaal verschillend. Zo is het op het vliegveld alweer een lekkere georganiseerde chaos. Je zoekt je koffer zelf maar. Schuif je een beetje extra geld toe, dan krijg je een voorkeursbehandeling voor je visa.
Kuta is het Lloret de Mar van Azië, jongelui (en oudjes) uit Australië komen hier om te zuipen, hoereren en om te surfen, dit in willekeurige volgorde. Moet weer eerlijk bekennen dat de dames hier ook weer zeer mooi zijn.
De Balinezen moeten echt denken dat de westerlingen gek zijn. Zo vreemd om te zien hoe ze zich hier gedragen. Beetje gênant is het wel. Ook vind ik het triest om te zien dat de lokalen zich zo aanpassen om in het gewin van de toerist te komen. Met een Australisch accent proberen ze de klanten met; ‘’How ‘r you mate?’ naar binnen te praten. Zou dat zelf niet willen, maar het financiële voordeel zal de doorslag wel geven denk ik.
De nauwe straatjes vullen zich met vele souvenirshops, massagesalons, barretjes en restaurants. Daar doorheen rijden taxi’s en brommertjes met aan de zijkant een rek waar je surfboard ingelegd kan worden.
Mega disco’s hier, met verschillende shows, gratis drank en eten worden de klanten gelokt. Ook ik ben er bij. Ga nu al nachten achtereen met een Engelsman de barren in. Grappig om het allemaal te zien en mee te maken. ’s Nachts staan de dames van plezier te wachten op de dronken toerist.
Overdag dus op het strand en probeer hier en daar te staan op de golven. Spierpijn heb ik al.
Volgend bericht zal zijn wanneer mijn ouders er ook zijn. Daar zin in.
Tot zover,
Foto’s (Shakira) zijn te bewonderen op: https://picasaweb.google.com/116821458058879641080/DoofGelukkigNietsMisMetDeOren#
Free Willie
Roelf-Jan:
laip zat, Enjoy -
08 Oktober 2011 - 10:35
Dominique Van Der Duin:
Formula 1? Jaloers!! Veel plezier nog!
X. -
08 Oktober 2011 - 17:42
Marieke:
Wow, wat een geweldige foto's van Shakira!! -
08 Oktober 2011 - 21:02
Marja:
En al even op de Thee geweest bij Tox ha ha?Ik heb je Pa gisteren nog gesproken vroeg of de koffer al gepakt was bijna zei hij.
Fijne reis met hun.
gr.Marja Gert Nick en Ilse. -
09 Oktober 2011 - 04:38
Annet:
Top foto's! Zie je zo staan tussen het publiek met je papperazzi lens;-)... Geniet van het heerlijk Balinese eten (wat ik me herinner)!! xx
09 Oktober 2011 - 17:50
Bianca:
Hey lang niets van me laten horen, maar zo te lezen en te zien vermaak je je al maanden uitstekend! Mooi voor je dat je ouders binnenkort komen, tja zo komen ook zij nog eens ergens...ben wel benieuwd wat je plannen voor de komende maanden zijn, misschien had je dat al ergens verteld, kom je tussendoor nog een keertje terug? mail je binnenkort een keertje weer, even vertellen hoe het hier en met mij gaat. Geniet en tot gauw! X