Schaduw schaarste!
Door: Free Willie
Blijf op de hoogte en volg Free Willie
05 Oktober 2008 | Australië, Sydney
Nu na een paar lange dagen van rijden aanbeland in het oosten. Hier maak ik me op voor veel rust en pret aan de kust.
De temperatuur is hier behoorlijk aangenaam. Nu is het iets onder de dertig graden, dat is wel weer wat anders dan de veertig die we afgelopen weken op ons bordje voorgeschoteld kregen.
Leek wel of elke plaats die we in het noorden aandeden we de heetste plek hadden uitgezocht. Het wordt daar de aankomende maanden nog heter, gelukkig zijn we er dan niet.
Natuurlijk gingen we daar naar ‘Kakadu’ NP. Had daar veel van voorgesteld, maar het viel me eigenlijk best wel een beetje tegen. Had altijd een beeld van regenwoud met allerlei dieren erin. Had mij niet echt in de flora en fauna verdiept dus die misconceptie is mijn eigen schuld. Het is nu eigenlijk een droge Holterberg, maar dan natuurlijk veel groter met daarbij vele gemene krokodillen. Zou dit park wel graag in het regenseizoen willen zien, want dan is het beeld natuurlijk compleet anders. Toch waren er nog genoeg mooie dingen te zien; zo gingen we vroeg in de ochtend met een bootje de rivier op om krokodillen te zien en de vele watervogels te spotten. Met die krokodillen valt trouwens hier niet mee te spotten. Net nog de krant gelezen en er stond geschreven dat er een man wordt vermist. Ze gaan er van uit dat hij is opgegeten door een krokodil van zeven meter!! Ze hebben zijn horloge en sandalen nog wel terug gevonden. Die waren schijnbaar niet erg smakelijk.
Er loopt een grote weg door het park en onderweg namen we nog een lifter mee en niet zo maar één; deze ‘hitchhiker’ van 83 jaar!! oud was onderweg met zijn kleine rugzak om ‘Kakadu’ te bekijken. Zijn vrouw lag een weekje in het ziekenhuis voor een heupoperatie, zodoende kon hij er een weekje tussenuit met zijn knapzak. Diep respect natuurlijk. Hij was zelf nog in Nederland geweest een jaartje na de oorlog, natuurlijk niet met het vliegtuig maar met de boot.
Nog naar een paar plekken gegaan waar we de oude kunst van de Aboriginals konden bekijken. Tekeningen van duizenden jaren oud weergegeven onder koele rotsen. Gelukkig toch nog iets goeds van ze gezien want van het gedrag van het leeuwendeel maakt me nog steeds mismoedig.
Tussendoor zoals in mijn vorige bericht al vermeld even naar Singapore gevlogen. Wij sliepen in een knus hostel in de Arabische wijk. Toch wel apart om te zien hoeveel backpackers met zijn allen op pad zijn en velen vullen de dag met absoluut niets doen. Behalve voor een bier komen ze het hostel niet uit.
We brachten een bezoekje aan de ‘night zoo’. Deze dierentuin is alleen geopend in de avond uren om zodoende een hele andere sfeer voor de bezoekers te creëren. Moet eerlijk zeggen dat ze dit wel is gelukt. Eerst gingen we een show bekijken waar allerlei nachtdieren verschillende trucjes opvoerden. Door de oppassers werd in verschillende talen en vele malen gevraagd om alsjeblieft geen cameraflits te gebruiken tijdens de show want dan zouden de dieren weleens blind kunnen worden of gestrest. Natuurlijk zoals verwacht ging de flits zo vaak af dat het gewoon super irritant was. Met een treintje werden we door het park gereden en soms kon je uitstappen om de dieren langer te bekijken of om dichterbij te komen. Natuurlijk wederom vele mensen die behoorlijk verkeerd bezig waren door bv op het raam te kloppen of stomme geluiden te maken om maar te zorgen dat het beest even opkijkt. Zo zie je maar, een dierentuin kan het nog zo mooi maken, maar als de mensen zich als idioten blijven gedragen dan wordt het natuurlijk nooit wat. Vond het wel mooi om te zien, maar wordt toch altijd wel een beetje ongelukkig als ik die dieren zie in gevangenschap.
Was een kort bezoek, maar heb denk ik toch wel een goede indruk gekregen van Singapore. Ze praten enorm grappig. Het Engels dat ze spreken wordt bijna gezongen. Niets voor niets heet hun taal dat ze spreken: 'Singlisch'. Veel verschillende dingen gegeten. Soms erg lekker soms erg vies. Zo aten we een pannenkoek met durian (vrucht). Smerig ding, niets voor niets mag je dat ding niet eens mee de metro meenemen want de vrucht meurt een uur in de wind. Ondanks dat zijn de Singaporezen er gek op. Sowieso mag je niets eten in de metro. Zo schoon heb je nog nooit gezien. De hele metroplek is ook afgeschermd, dus als er geen metro is dan kijk je niet dat gapende gat in. De schuifdeurtjes gaan pas open als hij stilstaat. Koude winter meloen thee is trouwens ook geen aanrader.
Bij de vroege aankomst in het warme Darwin kreeg ik nog een preek van de douanebeambte dat ik absoluut niet mocht werken. Zat daarop natuurlijk niet te wachten. Paar keer knikken en ik mocht door.
Een ander park dichtbij ‘Kakadu’ is ‘Litchfield’, vond dit park vele malen mooier. Misschien kwam dat door de vele zwemplekken die het park heeft. Mooie watervallen waar je onder kon zwemmen.
Die twee parken niet alleen populair bij toeristen maar het herbergt ontelbaar hoeveelheid vliegen. De gehele dag zoemen die krengen om je hoofd. Tientallen tegelijkertijd vallen je aan en vooral ogen en mond zijn populair. In de avond gaan ze gelukkig slapen maar dan komen de muggen met zwermen tegelijkertijd. Bulten overal dus. Het eten moet je ook goed verpakken want de verschillende soorten mieren komen overal bij zodat je soms in plaats van je voedsel te grijpen je hand omgeven is door een mierenkolonie. Dit tot zover het geweeklaag over de insecten anders ga ik nog priegelen.
We kozen ervoor om de afstand door de woestijn zo snel mogelijk af te leggen. Lange dagen van rijden dus. Eigenlijk één lange weg naar het oosten zodat we ’s ochtends de zon in ons gezicht hadden en deze ging gedurende de dag precies over de weg waarna hij achter ons neerplofte.
Onderwijl kwamen we door desolate dorpjes waarbij vergeleken Dijkerhoek nog een metropool is.
Vreemde snuiters op de veranda die eruit zien dat hun ouders nog nooit verder zijn gekomen dan hun eigen dorpje.
De doordringende geur van dode en bedorven kangoeroe in je neusvleugels als gevolg van vele ‘roadkills’ achtervolgde ons de gehele rit. Schaduw was schaars. Best wel heftig allemaal.
Nu zijn we dus weer aan de oostkust, de vliegen zijn weg, de temperatuur is lekker aangenaam en heb nog geen dode kangoeroe gezien. Laat maar komen dus!!
Allemaal fijne herfstkleuren gewenst!!!
Groeten Wilfred
....:
Nummer één gefeliciteerd! ;) -
05 Oktober 2008 - 09:46
Wilma:
felicitaties van nummero 2......
Herfstkleuren al klein beetje zichtbaar, maar weinig feestelijks aan....t is echt herfst: storm en regen! -
05 Oktober 2008 - 10:13
Bakkenist:
hee net op het podium. -
05 Oktober 2008 - 11:21
Döpke:
Nou Willie, Holten4 had vandaag ook weer behoorlijke last van misconceptie! :doubt: 6-0 tegen de koploper :cry:
8-) -
05 Oktober 2008 - 11:23
Döpke@bakkenist:
Net naast het podium zal je bedoelen! :badgrin:
8-) -
14 Oktober 2008 - 07:51