Vis - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Free Willie Pluijm - WaarBenJij.nu Vis - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Free Willie Pluijm - WaarBenJij.nu

Vis

Door: Free Willie

Blijf op de hoogte en volg Free Willie

12 Juli 2008 | Australië, Melbourne

Hallo allemaal,

Nu ‘Down Under’ zoals dat zo mooi heet.

In Fiji werkelijk waar een toptijd gehad. Het eiland waar we de hele tijd verbleven was er eentje die zo in een filmset gebruikt kan worden.
Dit eilandje waar één dorpje gehuisvest is bestaat vooral uit mooie witte stranden, knalblauw water en natuurlijk horen de palmbomen daar ook bij. Het ressort waar wij verbleven houdt alles behoorlijk ‘basic, maar weet zich toch te onderscheiden in comfort, lekker eten en weet een intiem sfeertje te creëren. Wij kregen een mooie bungalow aan het strand toegewezen. Je stapt je deur uit en je staat op het strand. Vanuit het strand loop je het water in en je kunt meteen snorkelen. Elke dag zijn er verschillende dingen te doen, we hebben dus absoluut niet stil gezeten. Ook al was het wel lekker om na deze hectische periode ook af en toe niets te doen.

Zo gingen we op een snorkeltrip; als eerste naar een bepaalde plek waar soms de Manta rays te zien zijn. Het seizoen waar ze hier te zien zijn, begon net, dus je weet maar nooit. We hadden geluk en zagen ze al snel; drie gigantische Manta’s, spanwijdte van wel meer dan drie meter. In het water springen en proberen ze bij te houden. Ze houden van snelstromend water. Dus het kost je nogal wat kracht om ze bij te houden. Eentje ging onder ons op zoek naar voedsel en maakte als het ware koprollen achterover als je een beetje begrijpt wat ik bedoel. Daarbij zijn bek wijd open. Onvoorstelbaar zo mooi.
Op ‘Maffia eiland’ hadden we een bbq met de lekkerste vis. Het wordt maffia eiland genoemd omdat ze daar een casino wilden bouwen, maar in Fiji is gokken verboden, halverwege de bouw is de boel dus gestopt. Wat er nu te zien is, zijn dus eigenlijk half afgebouwde gebouwen. Daar ook gesnorkeld en daar de meest vreemde en mooie vissen gezien. Zo zagen we een zeeslang, geheel wit/doorzichtig met een blauwe streep op de top van zijn rug. En zagen we iets, tja hoe zal ik het zeggen; het leek op een oud stuk scheepstouw wat al heel lang in het water heeft gelegen. Aan de voorkant had hij een paar tentakels en hij kroop langzaam door het water.

Tijdens een quiz avond waarbij verschillende categorieën voorbij kwamen wonnen we met een miniem verschil. De prijs was een champagne ontbijt op het strand met de alle winnaars. In de ochtend konden we het niet nalaten om af en toe al glimlachend naar de mensen in het restaurant ons eten weg te happen.

Sommige avonden hebben ze een ‘movie night’ een ‘FiCo’ scherm wordt voor de dag gehaald en iedereen zit om het zwembad met een bak popcorn de film te kijken. Goed sfeertje.
Één avond werd er een internationale krab race gehouden. Je kiest een krab uit, je schrijft je in, je betaalt een paar dollar en dat gaat naar het dorpje en er wordt een nummer op de krab geschreven. Dan is het racen maar. Ik kreeg een tip dat kleine krabben het snelst zouden zijn, dat klopt ook wel, alleen die van mij bleven maar een beetje doelloos in het midden heen en weer lopen. Snel uitgeschakeld dus en geen eeuwige roem.

Wel voor ons een aparte traditie is dat als een familie vier kinderen heeft en het zijn allemaal jongens, dan voeden ze nummer vier op als een meisje. Dit is hier totaal geaccepteerd. Wel een apart gezicht om ze dan te zien lopen in een rok vol met vrouwelijke maniertjes. Zou ook leuk zijn in Holten; wat zou er dan gebeuren met Frekie als Rinka een jongen was geweest? De snelste rechtsbuiten van de regio maar dan met rok?

Alles is hier ‘Bula’, dat betekent dankjewel of kan ook betekenen hallo, je moet het wel zo stoer mogelijk uitspreken, dus BULLLLAAA!

Vroeg in de ochtend zaten we met een paar andere liefhebbers te kijken naar de halve finales. Soms viel het beeld weg, zodat we menig goal hebben gemist. Toch mooi dat we de wedstrijden konden zien.

Op een andere avond hadden we geregeld dat we ons diner bij ons huisje (op het strand dus) zouden krijgen. Een zeebuffet en ‘pagne’, waarbij vooral de setting zo mooi was. Kan volgens mij niet beter.

Tijdens een andere snorkeltocht die niet echt uitblonk in het moois onder water, kreeg toch nog een leuke wending. Bij de laatste plek waar we gingen snorkelen was dicht bij een verlaten strandje. Laat daar nu net een stelletje zitten die zich daar hadden laten droppen om met een koelbox en parasol een romantisch middagje te hebben. Wij kwamen de boel ruw verstoren. Zij was slim en bleef in de schaduw liggen en gooide snel een handdoek over zichzelf heen. Hij pakte het iets minder handig aan en ging half in de bosjes staan met zijn wit afstekende kont naar ons toe gericht en klungelig probeerde hij zijn zwembroekje weer aan te trekken, wat hem dus niet echt goed afging.

Wat nog mooier was dat dat stelletje in de avond naar ons toe kwam en vroeg ons of wij de snorkelaars waren. Bleek het dus het stelletje te zijn waar wij de hele week al aan tafel zaten. Ha, ha.

Handlijn vissen stond er in de avond gepland. Bij het overstappen van de kleine boot naar de vissersboot verloor die jongen van eerder die dag met witte kont zijn evenwicht en donderde op zijn rug tussen de motoren. Behoorlijk pijnlijk maar niemand zag de ernst er nog van in. Vissen, maar geen vis gezien, wel een paar zieken aan boord, gelukkig hoorde ik daar dit keer niet echt bij. Was hij zo stijf geworden dat hij niet meer kon lopen. Bleek later een wervel te hebben verschoten. Met de boot varen kon hij niet aan zodat ze een helikopter voor hem moesten bellen.

Revanche genomen met het diepzee vissen (waarom het diepzee vissen heet, weet ik niet want de lijnen gaan helemaal niet diep het water in). We verloren één ‘lure’ waar een dikke aanzat en een paar verloren we na een paar seconden. Ik haalde een leuk kleintje naar binnen, Natalie kwam met een behoorlijke joekel thuis. André uit Canada had de grootste. Bijna te zwaar om te tillen. De grote hebben we aan het dorp gegeven, de andere twee heeft de kok voor ons bereidt.

Een uurtje nadat we ze aan land hadden gebracht, had de kok de kleinste al versneden en lag het als Sashimi op ons bord. Verser kan volgens mij niet en de smaak was fantastisch. De volgende dag maakte hij van de grote vis wederom sashimi als voorgerecht, als hoofd had hij een vette vis steak en als een extra hoofd had hij een milde vissenhoofd curry. Die smaakte wel zo goed. Kon er geen genoeg van krijgen.

Natuurlijk hoort een massage op het strand er ook bij, ik had gehoord dat het een flauwe ‘rubby rubby’ zou zijn, beginnen die vrouwen toch een beetje te kneden. Half beurs, maar wel ontspannen van het bankje gerold.

Op zondag naar de kerk. Zondag is hier echt een rustdag, maar zo heel druk was het niet in de kerk. Het gezang was erg mooi, wat ik grappiger vond was dat een oude kerel met een (mep) stok de kinderen in het gareel moest houden. De kinderen waren drukker met het bespieden wat hij allemaal deed dan de dienst te volgen. Elke keer dat hij zijn rug toedraaide gebeurde er wel weer wat.

Helaas was het tijd om afscheid van iedereen te nemen, had daar wel een jaar kunnen blijven. André (50 jaar en pas begonnen met reizen) stond als een klein kind te janken op het strand. Wij vonden dat wel vermakelijk, wel een zeer aardige gozer.

Terug op het hoofdeiland was alles vanwege de rustdag gesloten. Één winkel was nog wel open dus daar nog even snel een ‘Sula’ (een mooie rok) gekocht. De TG’s en AT’s onder u kunnen hun lol weer op bij mijn terugkomst. Ha, ha

De Finale van het voetbal zag ik op het vliegveld. Helaas geen groot scherm, maar met z’n allen om een klein tv’tje.

Gelukkig was mijn visa eindelijk in orde zodat ik zonder problemen Australië binnen kon komen.
Natalie’s vader stond ons al op te wachten in de ‘campervan’ die we gekocht hebben en waar we over een paar dagen mee gaan rijden.
Aardige ouders en ook al is het hier nu winter, de bbq gaat gewoon aan.
Het huis is hier vlak aan het strand, maar heb nog geen duikje genomen in het koude water. Heb net een wetsuit gekocht, dus nu kan ik er hopelijk beter tegen.

Deze week vooral bezig geweest met het rijklaar maken van het busje. O.a. nieuwe fietsen gekocht en een tent (ik had een splinter nieuwe uit Zuid-Amerika opgestuurd, maar een stelletje eikels hebben die onderweg uit de doos gerukt dat is dus wel jammer).

Nog een welkomst feestje voor Natalie gehad. Annet kwam die dag ook en het was leuk om haar weer te zien. Na afloop de kroeg in. We hadden onze drankjes nog niet besteld of de uitsmijter vroeg ons om het pand te verlaten omdat Natalie ‘toxicated’ was. Behoorlijk strikt hier allemaal, ga je voor de gezelligheid de kroeg in, drink totdat je eindelijk echt gezellig bent en dan gooien ze je de kroeg uit. We gingen nog wel een discussie met hem aan en hij blonk niet echt uit in intelligentie, maar tegen spierballen valt toch niet te praten. Ian (Natalie’s broer) was het er ook niet mee eens en gooide de inhoud van de glazen maar op de grond. Werden we alsnog hardhandig het café uitgezet. Ha, ha.

Naar een andere kroeg gegaan. Iedereen gaat hier op tijd naar de kroeg, eet wat en wat vooral belangrijk voor hun is dat ze veel sport kijken. Die avond moest het nationale team rugbyen tegen Frankrijk. Behoorlijk goed sfeertje en ik ben nu rugby fan. Het anti rookbeleid is hier al een tijdje aan de gang en ik had dus mijn eerste rookvrije avond in een café, best wel apart, maar ook best wel gewoon eigenlijk.

Het tijdsverschil is hier wel raar; acht uur lopen we voor. Dat betekent dus als je bv Wimbledon of de tour wilt zien je dit dus doet midden in de nacht. Ben tijdens de regenpauze van het tennissen in slaap gevallen.

Hoop dat het in het westen een beetje warmer is, het is hier nu een graadje of achttien, gelukkig schijnt het zonnetje overdag heerlijk.

Allemaal veel zonnestralen gewenst.

Groeten van Willie (waar is John)?

Ps. Niet ‘’Up to the North’’, maar idd richting Darwin ‘’by the West’’.

• 12 Juli 2008 - 08:12

Pffffff!!!!!!

• 14 Juli 2008 - 10:39

Döpke:

Wat is er Bakketi?
    Hoe zou het toch met Stam zijn?

• 14 Juli 2008 - 11:23

Bakketi / Maverick:

Bakketi is nog herstellende van het feesten in de vallei! Ben benieuwd hoe het Laurens Jan Stam gister is vergaan op het Splo's Feest.

• 14 Juli 2008 - 11:52

Kledij C.:

Uiteraard akkoord met Roma shirts..

Hoeveel op maat gemaakte pakketjes moeten er komen voor Heech?

• 15 Juli 2008 - 07:03

Stam/ICEMAN:

Ik kan alle ongeruste mensen gerust stellen en zeggen dat het goed gaat met LJ Stam. Hij is zondag om een uur of drie met de heer Rudie D. en Bugstar naar Splo vertrokken en kwam 's nachts om twee uur ladderbezatje de Keun uit rollen. Gister dus de hele dag als een dooie druif op de bank gelegen en lekker naar de tour gekeken. Dop heeft Peter jou nog gebeld? En die shirts wil ik wel bestellen, maar zit nog wel met een voorschietprobleempje denk ik... Vanavond weer massaal ballen neem ik aan? Kledingpakketjes een stuk of 12 denk ik, weet het niet. Wouter B. had lijstje met namen. Hardcore-gangers van Heech krijgen een pakketi.

• 15 Juli 2008 - 08:59

GT:

Ja ja, er gloort weer een mooi middagje kleintje boer spelen :-) Doen jullie ook weer mee?

• 15 Juli 2008 - 13:44

Maarten Ducrot:

Zie hem harken op het buitenblad, ik krijg er buikpijn van."
    "Kijk hem daar nu harken op z'n buitenblad met z'n mijnwerkersgezicht."
    "Zie ze boren door de wind, ja dit is niet meer fietsen, dit is stoempen!"
    "Hij zit daar maar te stoempen op dat buitenblad!"
    "Dit is geen snelfietsen, dit is mijnwerken."
    "kijk hem eens al die mijnwerkers aanharken met een washandje, mijn buik gaat nu echt echt pijn doen."
    "Dat is gewoon de hele week op de 13 of de 14 op kop boren."
    "Ze hangen als washandjes op een lijn te wapperen."
    Over waaier rijden.
    "Als Gert Jacobs 10 kilometer voor de streep de sprint voor Jean-Paul van Poppel aantrok reed hij zo hard dat iedereen die in het lint erachter zat dacht; welke mongool rijdt daar zo hard? En als dan iemand zijn neus buiten de rij stak om te kijken pierde hij er zo vanaf."
    "Cancellara rijdt alsof tie een brommer heeft ingeslikt."
    Ronde van Vlaanderen, 2007
    "Die mannen rijden hier met 44 in het rond.... en dat is hard hoor, op de fiets!"
    "Zie die Totschnig harken op het buitenblad langs die dranghekken met dat mijnwerkersgezicht, ik word er emotioneel van!"
    "Kijk die Schumacher stoempen op zijn zadel.... Dat zal wel een aambei worden!"
    "Hij zit gewoon te lachen. Kijk dan!"
    "Je tactiek is zo goed als je benen het toe laten."
    Tijdens een ontsnapping bij Luik-Bastenaken-Luik 2008, 10 kilometer voor de finish.
    "Wielrennen is geen hard fietsen. Dat is nou juist het punt."
    Luik-Bastenaken-Luik 2008

Oortjes
    "Gaat ie weer telefoneren, doe die oortjes uit!"
    "Ik ben benieuwd wat die oude wijven daarachter nu weer bekokstoofd hebben."
    Tour de France 2006
    "Ja hoor, ze zitten weer te bellen met die oortjes. Ik wil wel eens weten wat voor een telefoonrekening ze hebben."
    Tour de France 2006
    "Wat een telefoonrekening zullen die oude wijven daarachter in die auto's hebben."
    Tour de France 2006
    "Hallo, hallo, wie stinkt daar zo?"
    Tour de France 2008

Renners in de problemen
    "Dan kan je 1000 keer Di Luca heten maar nog word je er gewoon afgepierd hier hoor."
    Zuri Metzgete 2005 over Danilo di Luca
    "Zie hem achterstevoren op zijn fiets nog met alle wilskracht uit zijn lijf aanharken bij dat laatste wiel, schitterend!"
    "En Boogerd hangt weer aan het elastiek."
    "Oo-nee dit is een typisch 'Kroon-gaatje', hier heeft hij het moeilijk!"
    "Hier zit Piepoli met zijn ogen achterstevoren in zijn hoofd"
    "Die jongens komen twee à drie keer op kop, maar vervolgens zie je ze er allemaal weer doorheen wapperen!"
    "Dan kan je 300 keer Bettini heten en 33 keer wereldkampioen zijn, maar dat gaatje rij je niet meer dicht"
    Over Bettini tijdens de Zuri Metzgete in 2006.
    "Het zag er naar uit dat hij in de chasse patatte terecht zou komen."
    "Die jongen zit om zijn moeder te roepen."
    "Die jongens hebben eerst met hun nagelriemen aan de rand van de afgrond gehangen."
    "Alle respect voor Vinokourov, maar hij daalt als een drol."
    "Mayo werd altijd 180e in de tijdrit, en dan waren er 100 renners in koers."

Foute uitspraken
    "We fietsen nu Sjelebever in."
    Over het plaatsje Chelebeveau.
    "Rechtdoor van school naar huis, zoals jij dat altijd zegt Mart."
    Rechtdoor naar school en kantoor.
    "Vorig jaar nam Rabobank het heft in de koers enorm in handen. Gingen ze met tien man op kop rijden terwijl ze waren gestart met negen."
    "Dan heb je al drie ploegen van acht man... is 25 man die zich hier leeg rijden."
    "Waar is toch die Poggio?"
    Maarten raakt een berg kwijt tijdens Milaan-San Remo 2007.
    "Hij verliest nog geen halve minuut, nou ja precies een halve minuut: 33 seconden."
    CuNEEgo in plaats van het correcte CUnego.
    "Ploegmaats" in plaats van ploegmaten.

Tegen Herbert Dijkstra
    Ducrot: "Ja, dr zitten geen kurken tussen, zoals bij zwemmen (...) Dat is ook waarom ik zwemmen zo sááái vind."
    Dijkstra: "Dat mag je niet zeggen"
    Ducrot: "Nou, schaatsen dan".
    Dijkstra: "Dát al helemaal niet!"
    "Schaatsen? Dat is met dopjes, en met rondetijden, dat is echt helemaal niks!"
    Nadat Herbert tijdens een tijdrit een vergelijking probeert te maken tussen wielrennen en schaatsen.
    Dijkstra: "Kun je daar kanoën, Maarten?"
    Ducrot: "Ja, dat kan, maar is wel heel moeilijk."
    Dijkstra: "Heb jij dat al eens gedaan?"
    Ducrot: "Laat ik daar maar niets over zeggen, want ze kijken thuis mee."
    Boeiende conversatie tussen Ducrot en Dijkstra.
    "Kan je even je kop houden, we zitten hier naar een fantastische sport te kijken en jij leutert wat over een mooi klooster."
    "We zitten hier naar prachtige sport te kijken en dan kom jij met zo'n verhaal!"
    Nadat Herbert een verhaal vertelde over geknevelde mensen die vroeger van de brug gegooid werden waar ze dat moment overheen reden.
    Dijkstra: "Terwijl ik de Galibier op reed met de fiets, ging jij laf in de auto door de Frejus-tunnel."
    Ducrot: "Ik spaar mijn krachten... Parijs is nog ver. Ik rijd je er nog af."
    Dijkstra en Ducrot namen verschillende routes om in Briançon aan te komen.
    "Zit je nu mijn koffie op te drinken?"

Ronde van Frankrijk 2006
    "Dit wordt de Tour van de tien kleine negertjes."
    "Klöden zit echt op het randje, als hij een pistool had, had hij Boogerd nu van zijn fiets geschoten."
    Klöden kan het tempo niet bijhouden. Boogerd rijdt op kop naar Pla de Beret.
    "Ze hebben hier met één of andere teertraktor wat vloeibare zooi d'rop gekwakt."
    Over wegen die er slecht bijliggen.
    "In mijn tijd had je altijd frictie in je schoenen. Soms had je brandende voeten op een warme dag en dan vroeg je jezelf af of je het laatste beetje in je bidon beter op kon drinken of in je schoenen kon gieten. Wat je ook deed, je kreeg er altijd spijt van!"
    "Gaat ie staan pissen, op een moment waar de hersenen uit de oren komen als gebraden kroketten!"
    "Ik zal het maar even zeggen zoals het is, als je hem met een hartslag van 180 eruit hangt dan komt er helemaal niks uit. Jongens dit kan niet, ik wil gewoon zien dat er wat uit komt."
    "Je rijdt de Tour niet uit met boterham met kaas."
    "Die Grivko, dat is me toch een koekwaus jongens."
    "Zo! Die Fedrigo heeft een neus als een zinksnijder."
    "Bij gewone stervelingen zou je denken: Hij moet nog een hele col op, daar zou je wel eens moe van kunnen worden..."
    Over Rasmussen
    "Ja, jongens, dit is pokeren, met de gele trui als inzet."
    "Vinokourov is een trut in de bochten."
    "Dat de Quick-steps rijden snap ik wel, maar de andere ploegen kunnen daar gewoon achter blijven hangen en wegpoeven."
    "De renners denken ook, als ik nu de snot voor de ogen fiets in dit ontsnappinkje, dan word ik er straks op de berg afgepierd."

Floyd Landis
    "Dat Landis geen poot uitsteekt; ik krijg gewoon een hekel aan hem."
    "Hij is gebroken, staat totaal geparkeerd. Hij rijdt nog 12, wat zeg ik nog 6."
    Etappe naar La Toussuire
    "Mijn moeder, ze is 71, zou hem nu gewoon voorbijfietsen!" Reactie van collegaverslaggever Herbert Dijkstra: "Met een kinderzitje op het stuur!"
    "Wonderbaarlijke hergeboortes gebeuren alleen maar in de bijbel..."
    Over zijn positie in het klassement op de morgen van de bergetappe van 20 juli 2006
    "het is toch erg voor een renner, eraf moeten zonder kopwerk te verrichten. Uit het wiel worden gereden. Afgeschud als een nat washandje."
    Na zijn slechte dag.
    "Dat zo'n lelijke man zo mooi kan zijn in de koers!"
    Landis aan het werk op de Joux-Plane.
    "Ik vind hem een held!"
    Waar hij een dag eerder nog een hekel aan hem gekregen had.
    "Landis heeft z'n biertje naar de Heer geheven en gezegd: 'geef me nog eenmaal de kracht'."
    Over de wederopstanding.
    "Ik kijk niet meer."
    Ducrot ergert zich dat T-mobile op kop rijdt voor Landis.
    "En nu rijden!"
    Wederom tegen de T-mobile's, dit keer nadat Landis eraf is gepierd

Ronde van Frankrijk 2007
    Onderstaande uitspraken zijn gedaan tijdens het rechtstreeks verslag door de NOS van de Tour de France

"10 minuten, dat is lang! Ga maar eens 10 minuten met je vingers tussen de deur zitten. Dat is dus de pijn die je hebt met tijdrijden."
    Moreau komt op 10 minuten binnen
    "Dit is geen fietsen meer, dit is laagvliegen."
    Proloog over Fabian Cancellara
    "Even zwaaien naar de koningin."
    Proloog over iedere renner die in beeld langs Buckingham Palace fietste
    "Het blijft altijd zo dat er 50 renners achteraan in het peloton rijden, namelijk de laatste 50, daar doe je niks aan."
    Eerste etappe
    "Kijk nou toch eens: Eddy Merckx komt in een soort processie langslopen."
    Tweede etappe
    "Ooo jongens, dit is bar! Ze rijden hier met 100 km/h..."
    Over valpartij tweede etappe
    "O jongens, ik zit hier op m'n stoel genageld en jij komt aanzetten met een verzonnen verhaal."
    Maarten Ducrot tegen Herbert Dijkstra
    "Ik vreet hier een stuk uit de vloer als die twee winnen."
    Derde etappe over Nicolas Vogondy en Mathieu Ladagnous
    "Die twee hebben nu zo'n motivatie gekregen dat ik begin te denken aan de vloer!"
    Derde etappe over Nicolas Vogondy en Mathieu Ladagnous
    "Pratende wielrenners is slecht in een finale, fietsen moeten ze!"
    Derde etappe
    "Wat doet die daar nou?"
    Derde etappe over Jens Voigt
    "Alsof ze een emmer leeggooien!"
    Vierde etappe tijdens de laatste stuiptrekking van de 4 vluchters
    "Alsof je een emmer leeg gooit!"
    Vierde etappe over de eindsprint van 65 km per uur van Hushovd
    "Als een lap op een rode stier."
    Vierde etappe.
    "De verandering van het oude naar het nieuwe wielrennen gaat met kraken en piepen."
    Vierde etappe.
    "Het zijn eigenlijk allemaal musketiers."
    Vierde etappe.
    "Zo taai als een ouwe leemen lap"
    Vijfde etappe over Erik Zabel
    "Wat een poepjesgeluk"
    Vijfde etappe over Filippo Pozzato
    "Als het allemaal uitgeregeld is, moeten die jongens toch zorgen dat ze als eerste over de streep komen en dan verandert het Amerikaans worstelen in vrij worstelen en dan wordt het weer leuk"
    Vijfde etappe over de tactiek van enkele deelnemende ploegen
    "Als Klöden wat heeft, dan is het meteen iets ergs.. Als hij bijvoorbeeld valt op een training, dan scheurt hij meteen z'n halve schouder eraf"
    Zesde etappe
    "Kijk dat peleton, die rijden wel 100!
    Zesde VLAKKE etappe
    "Het komt heus wel weer goed met de wielersport, het is gewoon een periode waar je doorheen moet."
    Zesde etappe over de kritiek over de voorspelbaarheid van de koers
    "Dat Boonen gister nog kon winnen, op zijn kapotte fiets, mag wel in de krant!... Het stond trouwens ook in de krant."
    : Over de sprintzege van Tom Boonen in de zesde etappe.
    "Doe je bijbeunen voor de Franse VVV?"
    Zesde etappe tegen Herbert Dijkstra die uitgebreid informatie geeft over het zoveelste kasteel
    "Zelfs met een half been gaat hij nog vol in de sprint"
    Zesde etappe over McEwen
    "Schrijf hem maar op!"
    Zevende etappe over zijn favorieten voor die dag, waarvan hij er dagelijks genoeg heeft om meerdere A4tjes mee vol te schrijven.
    "We moeten de beer niet verkopen voordat..of hoe heet dat ook al weer"
    Zevende etappe
    "Ik bewonder jouw conditie, maar ik moest hier toch serieus even een paar foto's nemen"
    Zevende etappe tegen Dijkstra, over de beklimming van de Col de la Colombière"
    "Voigt zit ondersteboven op de fiets, te roepen om zijn moeder"
    Zevende etappe
    "God, dat publiek begint nu al door het beeld heen te rennen."
    Zevende etappe over meerennende fans op de helling van de Col de la Colombière
    "Schleck ziet zichzelf ook nog steeds als tourpretendent, maar hij moet hier toch lossen."
    Zevende etappe.
    "Leipy Leipheimer"
    over Levi Leipheimer.
    Herbert Dijkstra: "Wil je de naam van die Bask even uitspreken?" Maarten Ducrot: "Daar hebben ze jou voor aangenomen, ik doe de analyse"
    Achtste etappe over aanvaller Txurruka
    "Kijk die Ballan of hij de Koppenberg op rijdt!"
    Achtste etappe
    "Typisch zo'n kingeval die Rogers"
    Achtste etappe, na de val van Rogers in de afdaling van de 8e etappe
    "In het peloton is het nu zo dat iedereen elkaar het licht uit de ogen aan het kijken is"
    Achtste etappe
    "Om je haren bij op te vreten"
    Achtste etappe, over het verloop van Contadors etappe
    Herbert Dijkstra:"Het is maar goed dat de weg nog droog is." Maarten Ducrot: "Hoezo, wordt hij zo nat dan?"
    Achtste etappe, tijdens een afdaling
    "Moet je die Kohl daar eens zien sleuren! Z'n kop schudt op en neer als een jaknikker in de Drenthse olievelden!"
    Achtste etappe, over Bernhard Kohl.
    "Potverrrrrdikke, Tankink moet er af!"
    Achtste etappe, over Bram Tankink
    "Kijk die Klöden rijden! Dan heb je echt geen scheur in je staartbot."
    Achtste etappe, waarin Klöden het peloton uit elkaar schudt terwijl hij enkele dagen eerder een haarscheurtje in zijn stuitje opliep.
    "Daar achterin de groep zit Schleck te kronkelen als een aal op zijn fiets"
    Achtste etappe, over Fränk Schleck, die ternauwernood het laatste wiel van de groep met favorieten kon houden.
    "Met alle respect, maar ik heb Klöden nog niet met eigen ogen in deze groep zien zitten"
    Achtste etappe, als reactie op het bericht van Radio Tour, dat Klöden zich in de groep met favorieten zou bevinden.
    "Als dit Contador niet is vreet ik alsnog een stuk uit de vloer!
    Negende etappe,over Contador die demarreert op de Galibier.
    "Dat was maar een dagje, toen ging die bij de bevoorrading zijn grootmoeder kussen, toen was ie zijn trui al kwijt"
    Negende etappe over de gele trui van Marc Wauters.
    "Bij die afdaling zouden ze parachutes moeten verplichten."
    Negende etappe over de eerste meters van de eerste afdaling
    "Kijk Popovych eens dalen! Dat ie dat mag van zijn moeder."
    Negende etappe, tijdens de afdaling van de Col d'Iseran
    "Carbon is een soort gesteven papier mache..."
    Negende etappe over de carbon frames
    "Dijkstra: Bruseghin wil stoppen met wielrennen. Hij wil dan boer worden." Ducrot: "Wat vertel je me nou?" Dijkstra: "Nou dat!"
    Negende etappe, over Marzio Bruseghin
    Dijkstra: "Hij heeft heel veel dieren, daar houdt ie van. Hij heeft ook 13 ezels, wist je dat?" Ducrot: "13 ezels, wat moet je daar nou mee?"
    Negende etappe, over Marzio Bruseghin
    "Als ze hun hersenen bij elkaar kunnen houden en hun zenuwen in bedwang, en daar bedoel ik mee, als ze niet vallen."
    Negende etappe op de Galibier over Popovitsj en Contador
    "Met deze wind waait Rasmussen gewoon weer terug de berg op"
    Negende etappe, over de harde wind die tegen stond in de afdaling naar Briancon
    "Maar dat kennen we van hem, die slome."
    Negende etappe over Leipheimer
    Ducrot: "Maar deze twee hebben nu 2 lachende Discovery's in het wiel. En dat is de reden waarom je mee moet zijn" Dijksta: 'Deze twee', als jij het op het scherm aanwijst kan de kijker het niet zien!" Ducrot: "Dat zijn..." Dijkstra: "...de Discovery's bedoel je
    Negende etappe, als Rasmussen en Valverde met twee Discovery's omhoog rijden.
    "Dat is de zesde keer al dat hij misgrijpt voor een fles, als we die drie buiten beeld ook meetellen."
    Negende etappe, over Mauricio Soler
    "Zo kom je niet weg, dit is een demarrage alsof je eerst naar huis belt en zegt 'Mam, opletten, ik ga demarreren!'."
    Tiende etappe, over Halgand
    "Hij hoest de ogen uit zijn kop"
    Tiende etappe, over de verkoudheid van Thor Hushovd.
    "`Drieënnegentig, wanneer was dat ook alweer?"
    Over het jaar waarin Vasseur debuteerde
    "De tourpretendenten melden zich voorin. En er zijn nogal veel pretendenten dit jaar."
    Iedere etappe waar zich een aantal kopmannen voorin melden.
    "Dit is de finishstraat. Smaller wordt ie niet, breder wordt ie niet en langer wordt ie niet"
    De tiende etappe, als de kopgroep de finishstraat oprijdt
    "Dijkstra: Nog 500 meter; het wordt een korte sprint Maarten. Ducrot: 500 meter is nog steeds erg lang. 400, 300 meter is ook een lange sprint. 200 is normaal, 100 meter is een korte sprint. Oh kijk daar gaat Vasseur van ver, oh wat gaat ie van ver (...) Na de finish, Dijkstra: Het werd dus toch een korte sprint.
    De tiende etappe, over de aankomst van de kopgroep
    "Ja, je moet wachten, wachten, wachten, 'Is dit de groep die wegrijdt? Ja?' Dan moet in een keer dat gat dicht. Maar als je het dan niet redt, heb je een bloedsmaak in je mond, het snot komt uit je oren en dan kan je om je moeder roepen, maar dan heb je het niet meer in eigen hand, dat noemt men de chasse patate"
    De elfde etappe, over Millar die de sprong naar de kopgroep niet kan maken
    "De chasse patate, ik heb géén idee wat het betekent, maar het ik vind het een prachtige uitdrukking"
    De elfde etappe, over de uitdrukking die hij kort daarvoor maakte
    "Die jongens hebben eerst met hun nagelriem aan de rand van de afgrond gehangen en moeten er nu toch nog af"
    De elfde etappe, toen het peloton opeens hard begon te koersen
    "Als het ware als een soort waterstraal tegen de dranghekken opgespoten"
    De elfde etappe, vlak voor de finish, bij een valpartij
    "Moreau staat ongeveer geparkeerd met zijn ploeg"
    De elfde etappe, als Moreau vruchteloze pogingen doet om terug te komen in het eerste peloton
    "Het is niet dat je zegt wat spettert het in het rond die rivieren"
    Twaalfde etappe, over kanoën op de Tarn
    "Pozzato zat zich daar luidkeels over te verbazen"
    Twaalfde etappe, terugkijkend op de finish van gisteren
    "Hij gaat wat in zijn mond stoppen, waarschijnlijk ook nog wat in zijn oren"
    Twaalfde etappe, over De la Fuente bij de ravitaillering
    "Achter het peleton zit een groep ploegleiders die denken: 'Hoe profiteer ik van deze koekwauzen die op kop rijden?' Dat is wielrennen."
    Twaalfde etappe, over de Liquigasploeg die de kopgroep probeert bij te halen
    "Ik denk dat ie 'm op de overlevingsstand heeft staan"
    Twaalfde etappe, over het lichte verzetje van de mannen op kop.
    "Er zijn meer Boogerds in het peloton, er zal toch wel iets gebeuren"
    Twaalfde etappe, tijdens de laatste klim
    "De mannen die nog iets van plan zijn, die voelen de jeuk in de kuiten toenemen"
    Twaalfde etappe, twintig kilometer voor de finish
    "We gaan ons niet in de pan laten hakken door ons de ziel uit het lijf te rijden"
    Twaalfde etappe, als de voorsprong van de twee koplopers snel terugloopt
    "Kijk hem in zijn etens zak graaien, hij gaat waarschijnlijk ook nog wat in zijn mond stoppen... en in zijn oren."

Twaalfde etappe, over De La Fuente die zenuwachtig vooraan in het peleton rijdt
    "Ze rijden daar als een halve kip met een paardekop op kop"
    Twaalfde etappe, over de manier van het rijden van de kopgroep op 6km van de finish.
    "Waarom hebben we überhaupt een zadel op die fiets?!"
    Twaalfde etaape, over de twee ontsnappers die er alles aan deden weg te blijven.
    "Dijkstra: "weet je wel wat een chassepatate betekent?" Ducrot: "Nee maar als je het woord hoort weet je al dat je het niet moet eten!"
    Twaalfde etappe, nogmaals over de chassepatate.
    "Hij is inmiddels 37 jaar en met die regen op ze kop kan je dat nog wel zien ook."
    Dertiende etappe, over Stéphane Goubert
    "Bijna een halve minuut, sterker nog precies een halve minuut 33 seconden".
    Dertiende etappe
    "Ga even je broek goed zitten doen... Knakworst!"
    Dertiende etappe, over Andreas Klöden
    "Het is wel zonde voor die jongen. Maar je zag hoe hij aan het hannesen was"
    Dertiende etappe, als Klöden gevallen is net nadat hij zijn broek goed deed
    "Hij verliest hier tien minuten. Weet je we hoe lang dat is? Ga maar eens tien minuten met je vingers tussen de deur zitten"
    Dertiende etappe, over de achterstand van Moreau
    "Het lijkt wel of die Kashechkin een motortje heeft ingeslikt tijdens de afdaling zo hard ging ie!"
    Dertiende etappe, over het rijden van Kashechkin
    "Mayo houdt niet zo van tijdritten, daarom trekt hij ook zo'n rare kop!"
    Dertiende etappe
    "Wat een mooi gezicht he, mannen die alles geven."
    Dertiende etappe
    "Dijkstra: Gepaste stilte is hier wel op z'n plaats Maarten. Ducrot:Ja, ik hou al een tijdje wijselijk mijn mond.
    Dertiende etappe, nadat Vinokourov de snelste tijd heeft laten noteren
    "Daardoor wordt sport geloofwaardig: door mensen die onmogelijke prestaties leveren."
    Dertiende etappe, over Rasmussen die Valverde inhaalt
    "Volgens mij heeft Rasmussen magneetjes geplaatst zodat Valverde terug wordt gezogen en hij vooruit..."
    Dertiende etappe, wederom over Rasmussen die Valverde inhaalt
    "Straks als we naar rechts gaan, dan slaat het om je nek. Dan valt de hemel op je kop."
    Veertiende etappe, over het moment dat de Pailhères echt steil wordt
    "Daar loopt ie als een aalscholver een visje naar binnen te werken"
    iemand die een reepje naar binnen loopt te werken
    "Je propt wat naar binnen en vrommelt het teveel naar buiten"
    dat het moeilijk in is te schatten wat er in je mond past en gewoon wat in je mond stopt.
    "Jongens, hij moet lossen!"
    Meerdere keren per dag, terwijl de desbetreffende renner even later gewoon in de groep blijkt te zitten.
    "3 minuten, of je een emmer leeggooit!"
    Variant op de '65 per uur, of je een emmer leeggooit'.
    "Maar wat een stuurfout zeg! Dat betekent toch dat je met je fikken aan je remmen hebt gezeten, klaar!"
    Over een Credit Agricole-renner die wegglijdt tijdens de vijftiende etappe
    "Boogerd die gisteren buitengewoon goed reed, ongeveer elfde werd, sterker nog precies elfde"
    Vijftiende etappe
    "Het is niet zo breed, je rijdt erdoorheen en je bent in Spanje"
    Over de pyreneëen
    "Ducrot: "Rasmussen moet rijden tot hij een ons weegt" Dijkstra: "Maar hij weegt al een ons, dat is een probleem"
    Vijftiende etappe
    "En vooral de laatste 10 kilometer van dat kreng zijn zo verschrikkelijk!"
    Over de Port de Balès (vijftiende etappe)
    "We fietsen zometeen naar Mordor, uit Lord of the Rings. Zie al die donkere wolken daarboven."
    Vijftiende etappe, over de Port de Balès
    "Oh, men, dit is...alle moeders die nu kijken, ga wat anders doen!"
    Over de gevaarlijke afdaling van de Port de Balès
    "Klöden, wat gaat hij nu doen? Een jack aanpakken? Is hij soms bang voor z'n stembanden ofzo? Wat is dit nou weer voor onzin joh!"
    Over Klöden, die op de top van de Port de Balès een jack aanpakt.
    "Vorig jaar onze Franse Held: Eh... Virenque, ...nee natuurlijk niet, Voeckler. Al die V's ook."
    Over de Peyresourde vorig jaar
    "Langs de kant van de weg stond nog een vaatje klimmersbenen"
    Over Kirchen en Zubeldia, in de klim naar de Peyresourde
    "Laat ze zich maar doodvliegen als muggen tegen een warme lamp"
    Over de concurrenten van Rasmussen in de klim naar de Peyresourde
    "Hij kraakt, hij kraakt, maar hij begeeft niet. Hij begeeft niet, hij begeeft niet, hij begeeft niet, hij begeeft niet. Oh, we gaan het meemaken. Hij begeeft niet.
    Over Rasmussen, die voor de derde keer in korte tijd een aanval van Contador krijgt te verwerken.
    "Aan Kasjetsjkin kan je niks zien, die kijkt alsof die bij zn ontbijt naar zn gekookte eitje kijkt of die hard of zacht gekookt is"
    Over de pokerface van Kasjetsjkin tijdens zijn aanval 15e etappe
    "De fout ligt bij McQuaid. Hij moet z'n kop houden en hij moet, maken dat z'n spullen in orde zijn."
    Over de uitlatingen van UCI-topman McQuaid dat Rasmussen geen terechte winaar zou zijn.
    "Die zit daar echt achterste voren onderste boven op zijn fiets"
    Herbert: "En inderdaad, als je daar rechtdoor schiet......" Maarten: "Dan daal je nog harder"
    Over de gevaarlijke afdaling van de Port de Balès
    "Nou mensen u bent er getuige van dat Leipheimer voor het eerst in zijn hele carriere op kop rijdt"
    "Deze lange darm, Knees, kan helemaal niet over die bergen heen, maar hij doet het toch!"
    15e etappe, over de Duitser Christian Knees
    "Kijk die rand hier eens, gruwelijk!"
    15e etappe, tijdens de afdaling van de Port de Balès
    "Alles wat je in je mond kan hebben, douw je nu gewoon naar binnen".
    15e etappe, vlak voor het begin van een klim
    "Vino zet de minister president van Kazachstan in z'n onderbroek, en beledigt hem dan ook nog eens."
    Over wat de min. pres. hiervan moet vinden
    "We staan hier aan de voet van de afdaling."
    16e etappe, op de top van de Col de la Pierre St. Martin
    "Dat is russische roulette spelen met zes kogels in het pistool"
    Over Vino
    "We hebben Vinokourov zitten bewonderen tot we een ons wogen"
    Waarover anders
    "Er zitten geen kurken tussen zoals bij zwemmen, dus ze moeten elkaar wel verstaan"
    Over het oude en het nieuwe wielrennen
    "Ik heb 'm vorig jaar met de auto gedaan, dan voel je 'm niet echt"
    Over de Aubisque
    "Hij gaat op de streep liggen om 'm te kussen of zo"
    Bij de aankomst van de 16e etappe
    "Sastre daalt werkelijk als een drol hier"
    Over Sastre in de afdaling
    "Als we die maatstaf vroeger hadden gebruikt, dan was Zoetemelk nu dood geweest. Is dat wat die meneer of mevrouw uit dat smsje van jou wil?"
    Over een smsje van een kijker naar Herbert
    "Niet 1 renner van caisse d`epargne op kop maar alle 9 , tenminste ze hebben er nog maar 8 in koers maar die rijden wel op kop!"
    Over de 8 renners van Caisse d`epargne op kop
    "Ga jij maar even lekker thuis in Kazachstan bij je moeder aan de melk hangen"
    Over het slechte leiderschap van de Astanaploeg, die had volgens Ducrot Vinokourov naar huis moeten sturen na zijn val.
    "Tsja, wat moet je doen in de finale als je weet dat je een erkend strijkijzer bent?"
    Over de sprintcapaciteiten van Jens Voigt
    "We rijden hier met 4 strijkijzers rond"
    Over het ontbreken van een echte sprinter in de kopgroep van de 18e etappe.
    "Herbert houd nou eens je kop dicht en ga genieten van deze finale en kijk gewoon wat er gaat gebeuren."
    Tegen Herbert Dijkstra die in de finale van de 18e etappe zenuwachtig aan het doen was over de kansen van Boogerd.
    "Die Casar is al een keer tweede geworden met zijn jammerlijke gezicht."
    "Nu kijktie al wat minder zielig." (op het moment dat Casar winnend over de streep komt)
    "Nog 40km. Dan zit je al 15 kilometer te geven als een stier en dan moet je nog 40km."
    Toen een renner het 40 kilometer bord passeerde in de tijdrit.
    "Ze zijn toch al dol op bolletjes in Colombia"
    Toen de Colombiaan Soler bijna de bolletjestrui in Parijs binnenreed.
    "Als dat applaus met die groep renners meerolt, dan is dat het toetje op de cake."
    Over de massasprint op de Champs-Élysées
    "Een paar jaar geleden was hij nog de gedoodverfde winnaar. Nu is hij alleen nog maar de geverfde winnaar."
    Over Iban Mayo wiens naam door fans veelvuldig op het wegdek is geverfd.

WK Wielrennen 2007
    "Jij probeert me hier op een hele doortrapte manier uitspraken te ontlokken"
    Tegen Herbert Dijkstra die de vraag stelde of de tijdrit van Longo meer zei over Longo dan over het huidige dameswielrennen".
    "Het valt mee dat ik hier nog mag zitten"
    Over de Duitse hetze tegen doping en de verbanning van Eddy Mercx op het WK
    "Een lekke band voor Cancellara is funest. Wij gaan nu bidden voor een lekke band."
    Op dat moment was Clement nog 2de in de tussenstand.
    "Herbert: Die Bastianelli heeft in Drenthe eens een goede uitslag gereden. Ducrot: Begin je nu weer over Drenthe, Herbert? Ze zouden die Italianen moeten verbieden ooit nog in Drenthe te koersen."
    "Dit is wielrennen van de bovenste plank en we zitten niet met onze vingers tussen de deur"
    Ducrot over de race.
    "Dan gaan de favorieten achter het hol van de Nederlanders wegketsen"
    Ducrot over de favorieten, die de Nederlanders het werk lieten opknappen.
    "Die renners in dat peloton denken ook bij iedere demarrage: Hé, wat is dat nou weer voor een onderontwikkelingsland?"
    Ducrot over renners uit alle windstreken die aan het WK deelnemen.
    "Wat een fantastische sprint, kijk die koppies! Kolobnev doe je hoofd even omhoog... Ja geweldig, deze foto neem ik als bureaublad!"
    Ducrot over de verbetenheid op de gezichten van de kopgroep tijdens de sprint.
    "Iedereen zit af te zien, alleen Bettini lacht en doet alsof hij op schoolreis is"
    Bettini zit met een big smile in het peloton terwijl de deur achteraan open staat.
    "Dat gaat mooie taferelen opleveren bij de ceremonie protecolaire, hij zal wellicht de bloemen het publiek in smijten en de burgemeester van Stuttgart voor 'r kanis slaan"
    Ducrot speculeert over het gedrag van Bettini op het podium.

Ronde van Frankrijk 2008
    "Het is altijd lastig om het gat dicht te rijden als de wind in je hol blaast."
    Eerste etappe.
    "Ongelukken staan natuurlijk te popelen om te gebeuren."
    Eerste etappe, na de val van Duclos-Lasalle en Vansummeren.
    "Kijk nou, die lange Vansummeren rijdt met een roze cassette!"
    Eerste etappe, Ducrot heeft het over de absurd grote tandwielen aan het achterwiel van de Belg Vansummeren.
    "Valverde rijdt weg van Evans, dat zijn secondes hoor! Eens tellen hoeveel."
    Dijkstra: "Eh, je kunt wel tellen, maar dan moet je dat ook in slowmotion doen."
    Ducrot: "Oh, maar dat kan ik wel!"
    Eerste etappe, tijdens de slomotion waarin te zien is dat Valverde een gat slaat met de concurrenten.
    "Sanchez lacht zich een breuk, Valverde kan er ook om lachen. Haha die pipo valt nog op zijn kokosnoot ook!"
    Tweede etappe, terwijl een fotograaf bijna Valverde ten val brengt.
    "Het lijkt hier wel een anarchistische bende"
    Tweede etappe
    "Ik ga even het duivels apparaat opstarten."
    Derde etappe, Ducrot start zijn laptop op.
    "Een echte sprinter kan ook als 'ie dood is nog een sprint van 300 meter rijden."
    Derde etappe.
    "Vroeger pakten ze die jonkies en stampten ze die de grond in, als ze dan nog met hun neus erbovenuit staken stampten ze nog een paar keer, en als ze er dán nog bovenuit staken zeiden ze: kijk, dat is een goeie."
    Derde etappe, Ducrot reageert op een vraag van Dijkstra of het vroeger ook zo was dat jonkies vrij vroeg konden doorbreken (n.a.v. Lars Boom die onlangs het NK won).
    "Ze keken met hun linkeroog in hun rechterbroekzak."
    Ducrot vertelt de kijker thuis, hoe de teamgenoten van Valverde na de tweede etappe over de finish kwamen.
    "Doe hem dicht, anders waai je naar achteren."
    Derde etappe, Ducrot waarschuwt een renner vooraan het peloton, wiens mond open staat.
    "Ik blijf erbij dat je het verkeer niet veiliger maakt door er boobytraps in te plaatsen."
    Derde etappe, nadat Gomez ten val is gekomen over een verkeersheuvel.
    "Wat dóen die verkeersbouwers toch? Mafkezen."
    Derde etappe, nadat even verderop weer een renner tegen een verkeersbord is aangereden.
    Ducrot: "Noem ik hem nou weer Frischknecht?"
    Dijkstra: "Ja dat doe je inderdaad."
    Ducrot: "Dan beloof ik dat ik vanavond in plaats van mijn avondgebedje 10 keer de naam van Frischkorn zal oefenen."
    Derde etappe, over William Frischkorn.
    "Dit is gewoon je hand tegen de muur zetten en hem erdoorheen proberen te drukken."
    Tijdrit (vierde etappe).
    "Ik ben benieuwd hoe de pers in Duitsland zal reageren morgen, dat Idols-land."
    Over de overwinning van de Duitser Schumacher in de tijdrit (vierde etappe).
    "Die heeft gewoon de pechduivel op zijn hielen."
    Over de valpartij van Hervé Duclos-Lasalle
    "Het is veel te idyllisch voor Hushovd, ... het moet valpartijen regenen ..."
    Over de finish van de vijfde etappe.
    "Het is niet alsof je bij de spoorwegen werkt en een paar wissels omzet en dat het dan ineens harder gaat."
    Vijfde etappe, over de sprintersploegen.
    "Als ik bij Indurain in een groep zat, dan dacht ik 'Oh nee, ik zit bij die dikke.'"
    Vijfde etappe, over het gewicht en klimvermogen van Indurain.
    "Lopez, hij ziet er wat groot uit, dat is hij ook, 1 meter 75"
    Zesde etappe
    "Die kerel zal toch niet rechtstreeks vanuit de kangeroebuidel de ronde van Italië gaan winnen"
    Zesde etappe, over Cadel Evans
    "Het is nog 36 kilometer. Eerst 30 kilometer dalen, en dan de laatste 8 kilometer de klim."
    Zesde etappe, waarbij Maartens enthousiasme het van zijn hoofdrekenacuratesse wint.
    "Ik moet toch bekennen dat mijn beeld van de klim ernstig vertroebeld wordt door mijn conditie"
    Zesde etappe, tijdens de slotklim
    "Ze krijgen nog wel een puist wind op hun hoofd hoor!"
    Zesde etappe, tijdens de slotklim
    "Eerst zijn het de kastelen, gisteren deed je de tuinbloemen en nu vulkanen. (stilte) Het zijn onvermoede krachten die in je loskomen, Herbert!
    Zesde etappe, als collegaverslaggever Herbert Dijkstra nu over de slapende vulkanen in de Auvergne begint te vertellen
    "Als valfoboot... Hoe zeg je dat? Met mijn valfobie kom ik goed weg"
    Zesde etappe, een moment waarop vele valpartijen kunnen gaan plaatsvinden
    "Cunego, haar geknipt en wit geverfd, het is net als bij Samson, hij is zijn kracht kwijt."
    Zevende etappe, Ducrot over Cunego die na een valpartij de aansluiting zoekt. Bedoelt Simson.
    "Tegen een boom? Wat gaan we nou krijgen?"
    Herbert: "Ja maar vallen hoort bij fietsen."
    Maarten: "Daarom fiets ik ook niet!"
    Zevende etappe, een renner is gevallen tegen en boom en Maarten vergeet in zijn emotie dat hij zelf gisteren nog op de fiets heeft gezeten.
    "Kunnen ze nog? 40 km over de kant heen boren"
    Zevende etappe, aan de voet van een klim komt alles weer samen, en gaan enkele renners aanvallen.
    "De twee jonge honden, de Thomas Dekkers van Italië zeg maar"
    Zevende etappe, over Nibali en Kreuziger
    "Gerbert is hek"
    Zevende etappe, over dat Russen net als Zeeuwen de G en de H omdraaien
    "Ik heb hem wel eens in het ravijn zien kukelen, die lange darm hierzo!"
    Zevende etappe, over Astarloza in de afdaling van de Pas de Peyrol
    "Het is een slagveld vandaag"
    Zevende etappe, over de strijd in het peleton
    "Vansummeren gevallen in de afdaling... ja dan val je harder dan normaal"
    Zevende etappe
    "Hallo, hallo, wie stinkt daar zo?"
    Zevende etappe, De La Fuente wordt door het peloton bijgehaald en spreekt door zijn microfoontje.
    "Ik word zo moe van die Evans. Geef er dan zelf es een klap op, als je zo goed bent"
    Zevende etappe, over het volgen van Cadel Evans.
    "Het lijkt of we naar hardfietsen zitten te kijken, maar het is hoofdrekenen"
    Achtste etappe
    "... maar we zitten naar een partijtje Amerikaans worstelen te kijken"
    Achtste etappe, over het berekenend dichtrijden van het gat naar de koplopers door het peloton
    "Ik kan natuurlijk niet in zijn lichaam kijken"
    Achtste etappe, over Riccò, na diens val
    "een hele serie (even stilte) ronde punten"
    Maarten kan even niet op het woord rotonde komen om de aankomst in Toulouse te beschrijven
    "Mensen zouden makkelijk kunnen denken 'daar rijden een paar krabbers vooruit'"
    Over de vier koplopers
    "Ik gebruik nu meer doping dan toen ik koerste."
    Achtste etappe, over het feit dat veel gewone medicijnen op de dopinglijst staan.
    "Ik zou mijn fiets aan de kant smijten en hem doorzagen."
    Achtste etappe, over de zinloosheid van de voorsprong van de kopgroep van 1 minuut.
    "Het blijkt maar weer dat je er deze tour geen rekensommetjes op los kan laten"
    Als Herbert een rekenkundige formule op een voorsprong of achterstand loslaat.
    "Die groep die helemaal uitgerokken was komt nu weer bij elkaar."
    Negende etappe, Maarten probeert uitgerekt en uitgetrokken tot een nieuw woord te combineren
    "Pozzato moet het meer hebben van zijn Ferrari sleutels"
    Tiende etappe
    "Alles wat op papier waar is, is in praktijk NIET waar!"
    Tiende etappe, een aantal klimmers moeten lossen.
    "Die Ricco, geboren op 1 september 1985, toen ik mijn touretappe won was hij nog niet eens geboren"
    Tiende etappe, Ricco is in 1983 geboren en Maarten won in 1985 een etappe
    "Ze zijn helemaal verknipt, de spanjaarden"
    Tiende etappe, Tijdens de achtervolging van Valverde, Arroyo en Perreiro om de groep gele trui
    "Pereiro gaat bij Valverde blijven, wat een oelewapper!"
    Tiende etappe, Ducrot steekt zijn ergernis niet onder stoelen of banken.
    "Wat een druiloor"
    Luttele minuten later is Ducrot zijn ergernis jegens Pereiro nog niet verdwenen
    "De wereldkampioen tijdrijden en de wereldkampioen wilskracht"
    Tiende etappe, tijdens het temporijden van Cancellara en Voigt
    Maarten: "Die Tsjechen en Slovenen lijken zo op elkaar"
    Herbert: "Dat was vroeger Tsjechoslowakije"
    Tiende etappe
    "België is in rouw. Kijk die Belgische vlag wapperen, of is het de Duitse? Ja, het is de Duitse, maar... zelfde kleuren."
    Tiende etappe, hoogoplopende emoties bij het lossen van Stijn Devolder brengen Ducrot even in verwarring.
    "Kijk Voigt nou! Wat moet je doen om een standbeeld te krijgen?"
    Ducrot bewondert het rijden van Jens voigt.
    "Schumacher, waar komt die dan vandaan? Die is als een steen naar beneden gevallen, een arend vliegt nog."
    Tiende etappe, als Schumacher op de klim gelost is en dan in de afdaling terugkomt.
    "Hij ziet er dan misschien uit als 56, hij is pas 26, vergeet dat niet!"
    Tiende etappe, over Cobo

Overig
    "Je hoopt de hele tijd dat het gebeurt. Dan gebeurt het en dan denk je: 'Dit kan niet, dit is onmogelijk'."
    "Ik ga niet meer kijken, ik gooi m'n microfoon weg!"
    "Ow jongens, wat een courage!"
    "Goh jongens dit zou toch niet mogen."
    "Ow, wat is dit een geweldige actie. Dit spot met alle wielerwetten!"
    "Wat is dit nu? Hij zit gewoon lachend op zijn fiets? Nooooooou dit kan toch niet na meer dan 200 kilometer?"
    "Jongens, jongens toch. Die linkeballer van een EtxeBARRYa heeft eindelijk zijn verdiende 1050 score binnen!"
    Meermaals over renners met een grimas op hun gezicht
    "Hij zet nu aan. Die gaat lopen linkeballen."
    "Ow jongens, hij rijdt zo z'n karretje in de poep."
    "Ik ga even uit het raam hangen hoor."
    "De oude vos"
    Elke keer als er een renner van boven de 30 in beeld is
    "Daar heeft hij zich als renner ontdekt."
    "Het is een koers in de koers."
    "Gewapende vrede in het peloton."
    "Gewicht van de koers op je nek nemen."
    "Wat gebeurt hier, joh?"
    "Wielrennen is net als je met je vingers tussen de deur zit. En dan kijken wie dat het langste volhoudt."
    " Je moet altijd eerst het bordje van een ander leeg eten."
    "Hij gaat de bietenbrug op."
    "Hij hangt aan het vinkentouw."
    "Met alle respect..."
    "Ja, ga nog even je broek goed doen, knakworst. Daar ging ie bijna. Dat is nou Klöden ten voeten uit!"
    "Tien minuten is lang hoor, ga maar is 10 minuten met je vinger tussen de deur zitten, dat is pas lang!"
    "Wat gaan we nou krijgen?"
    "Sorry dat ik je onderbreek hoor."
    "Ongehoord, Herbert."
    Tegen collega Herbert tijdens elke ontsnapping op een col, danwel een sprintfinale.
    "Nou jij weer."
    Tegen Herbert Dijkstra, volgend op opzienbarende uitspraken.
    "Met alle respect voor Vinokourov maar hij daalt als een drol. Als een oud wijf gaat ie naar beneden."
    "De wens is de vader van de gedachte."
    "Wielrennen is de enige echte sport. Alle andere ‘sporten’ zijn spelletjes. Geen scheidsrechters die fluiten bij vals spel, niet stoppen als je buiten de lijn komt, geen theepauze na drie kwartier, geen rij kurken tussen jou en je tegenstanders."
    In zijn column Maartens Manifest.
    NOS-website, 7 juli 2007.

"Het steilste stuk moet nog komen."
    Elke keer als ze een berg op fietsen.
    "En die lange Vansummeren..."
    Elke keer als Johan Vansummeren (met een lengte van 1,97 m) in beeld is, waardoor het doet lijken of zijn naam Lange van Summeren is.
    "We gaan toch nu niet leuk doen op de streep."
    Over de woorden die Lance Armstrong zou kunnen zeggen tegen Cadel Evans nadat hij in een bergetappe alleen maar aanklampte. Tour 2005.
    "Als die twee elkaar met deze snelheid inhalen zijn het net aankoppelende ruimteschepen."
    "Jongens toch, ik geef het je te doen hier in je eentje dat gat naar die twee notoire hardrijders dichtrijden hoor, tsjongejonge."
    "Zelfs als er geen wind staat, waait het er."
    Over de Keutenberg
    "Die Karsten Kroon, wat een klasbak is het toch!"
    "Zo, daar kan Leontien nog een puntje aan zuigen."
    Over Marianne Vos tijdens het WK 2006
    "Die motoren mogen hier toch niet rijden! Dit is koersvervalsing!"
    Gent-Wevelgem 2005, waarin Nico Mattan geholpen door motoren de koers wint.
    "Als jurylid zou je nu toch je geweer pakken en die fotografen van hun motors afschieten."
    Over een paar motors in Parijs-Tours die Guesdon bijna ophielden.
    "Jongens toch dit zend je toch niet uit. Weg met die camera!!"
    N.a.v. gruwelijke valpartijen in Milaan - San Remo
    "Die Garzelli trekt nu echt de haren uit z'n hoofd - als ie ze nog zou hebben."
    "...en nou komt het er op aan...Wie van de twee sprint het minst langzaam?"
    Ronde van Vlaanderen 2007
    "Deze kasseien zijn strakker gelegd dan verderop, daar heeft Napoleon ze nog zelf gelegd. Zó vanuit een helikopter!!"
    Parijs – Roubaix 2007
    "Het wielrennen is gewoon onbeschaafd. Het is 2000 jaar beschaving wat we achterlopen."
    Bij radioprogramma De Ochtenden
    "Alleen degenen die er in zitten, kunnen er nog een beetje in geloven"
    Maarten is voor de verandering weer eens pessimistisch over het hedendaagse wielrennen.
    "Het gros van de renners stapt de deur uit, en er staat een witte auto voor de deur met 'Medical' erop, en ze moeten gewoon hun broek laten zakken."
    Maarten legt bij De Ochtenden uit hoe de gemiddelde ochtend van de gemiddelde wielrenner verpest wordt door dopingcontroles.
    "Die oude Vasseur."
    Elke keer als Quick-Step renner Cédric Vasseur in beeld komt.
    "Ik heb nog met hem gekoerst."
    Over elke renner waar hij nog mee samen heeft gereden.
    "Ik heb die berg zelf nog opgereden."
    Bij praktisch elke berg die het peloton op fietst.
    "Het rijden van een zware col is net als een bank. Je kunt kunt in het rood gaan, maar uiteindelijk moet je toch terugbetalen."
    "Tja, de een is een stilist, de ander knakt gewoon z'n fiets in tweeën."
    Over het nemen van een bocht, Eneco Tour 2007
    "Kijk hem eens stoempen op z'n zadel, daar draait men nog geen metworst van."
    Over Jens Voigt, tijdens de Tour de France tijdrit 8 juli 2008.
    "Dan mag je hem echt niet zelf vasthouden."
    Over de grondigheid waarmee urinemonsters worden afgenomen.
    "Kijk die handschoenen eens. Daar doet z'n moeder de afwas mee."
    Over de handschoenen waarmee Sylvain Chavanel tijdens de finale van de Brabantse Pijl 2008 rijdt.
    "Moet je eens proberen om..."
    ...bijvoorbeeld een gat dicht te rijden, of op te schuiven in het peloton, bezigheden die lang niet zo makkelijk zijn als ze er op TV uitzien.
    "Ja jongens, dit is het nieuwe wielrennen."
    Zegt Ducrot geregeld.
    "Wordt zijn stuur uit zijn handen gereden ofzo?!"
    "Hincapie haha-haha"
    "Dat is nog nooit vertoond!"
    "De Thomas Dekker van [land]
    Elke keer als het over jonge talentvolle renners gaat

• 16 Juli 2008 - 18:20

Huib:

Willie, het wordt tijd voor de kapper...

• 16 Juli 2008 - 19:56

Whiskey:

Stam, briljant.
    Uit betrouwebare bron heb ik vernomen dat zelfs Gerrie om je Maarten Ducrot-bericht heeft zitten lachen.. weekend nog pills bar iemand?

• 17 Juli 2008 - 07:45

Stam/ICEMAN:

Whiskey, bedankt voor de eer en die van Gerritje uiteraard. Maar helaas komt deze mij niet toe. Ik denk dat ene GT of Jeroen B. dit bericht heeft geplaatst. Kan je trouwens zo copyen van Wikipedia. Meld je je nog een keer op het hockey/pilsveld? Neem dat Driesje vrijdag wel zijn kraddie Schultenbagger meeneemt naar onze sportweide... Pills Bar? Denk dat we het net een deurtje verderop zoeken. Vakantie he, dus vast niet veel te doen daar. Eerst overdag bij Bug die drietonners verplaatsen.

• 17 Juli 2008 - 08:50

Stam/ICEMAN:

Zes fijne Roma-shirts besteld!!!! Keeper kan wel in een ander shirt, die van de voetbal of zo. Lappen doen we die dag zelf wel. 25 Uitjes de man!

• 17 Juli 2008 - 09:45

Bakketi / Maverick:

Dat bericht is idd gecopied-pasted van Kiwipedo door mijn persoontje. De echte eer gaat natuurlijk naar de heer Ducrot himself. Het zijn immers enkel en alleen citaten van hem.
    Billie Ballie met de overgebleven selectieleden kan op zich best leuk zijn!

• 17 Juli 2008 - 09:46

Bakketi / Maverick:

P.S. STAM, KLASSE VAN DIE ROMA SHIRTS!

• 17 Juli 2008 - 11:05

Ricco is een hufter!

• 17 Juli 2008 - 13:19

Stam/ICEMAN:

Het ergste van die dopage is nog dat de kijker thuis wordt opgezadeld met dat moralistische gezever van die Ducrot-corkie! Moralistisch gezeur over de ethiek van de renners... En dan die Dijkstra die vindt dat de Nederlanders zulke eerlijke kerels zijn! En als het over iets anders gaat dan is het over de Katharen die daar 500 jaar geleden zijn afgeslacht. Kerel moet geschiedenis gaan geven op de Haarschool. Le tour est mort en ik ben murw.

• 18 Juli 2008 - 08:43

Maarten D.:

inderdaad heb ik soms mooie uitspraken. Ik vind Gerrie ook een erg leuke vrouw. Ik snap dat Jeroen graag de eer wilt krijgen. Maar wie zegt dat Jeroen het daadwerkelijk heeft geplaatst???
    Whiskey doe je moeder de hartelijke groeten namens mij. Moet opschieten want ik moet weer achter de mic met mijn vriend Herbert.

• 18 Juli 2008 - 09:11

GT:

Dat vond ik een heel leuk filmpje, Laurens Jan.