Groen Uganda! - Reisverslag uit Kinshasa, Congo, Democratische Republiek v van Free Willie Pluijm - WaarBenJij.nu Groen Uganda! - Reisverslag uit Kinshasa, Congo, Democratische Republiek v van Free Willie Pluijm - WaarBenJij.nu

Groen Uganda!

Blijf op de hoogte en volg Free Willie

17 Maart 2006 | Congo, Democratische Republiek v, Kinshasa

Hallo allemaal,

eventjes een kort bericht want ik moet zo weer gaan.

Nu in Uganda waar we hopelijk een paar spectaculaire dingen gaan doen.

Een weekje geleden aangekomen in Kenia en het was wel eventjes wennen. Van het hectische westen, waar wij haast de enige blanken waren naar het georganiseerde Kenia/Nairobie, waar genoeg toeristen rondlopen om een voetbalstadium te vullen. Kostte een paar dagen om daar aan gewend te raken maar het gaat nu wel.
Je doet hier de boodschappen gewoon in de supermarkt als je dat wilt. Dus geen afdingen en tientallen verkopers om je heen op de lokale markt. Ik mis dit wel een beetje, nu laten we meestal de supermarkt al schieten en gaan we naar de lokale markt een stukje verderop.

Naar de Masai Mara national park, ook al was ik er al een keertje geweest het was zeer leuk om terug te komen. De vorige keer was het gras hoog en geel nu was het kort en groen.
Hoogtepunten waren twee leeuwinnen die zeven welpjes onder controle moesten houden. En een Python die net een gazelle had opgegeten, hij was net bezig in zijn hol te kruipen om daar voor zes maanden te gaan zitten en om de boel lopen te verteren.
Een ander hoogtepunt waren daar de maaltijden, een kok bracht het ene lekkernij na de ander op tafel. 's Nachts bewaakt door de masai krijgers konden we gerust een tukkie doen in onze luxe tent.

In Nairobie naar een opvangcentrum geweest voor giraffen. Ze laten de jonkies weer los in de nationale parken. Aangezien ze 65 kg per dag eten mochten we helpen met ze te voeden. De lange tong is bekend, maar om het te voelen is toch wel zeer grappig.

De grens overgestoken naar Uganda, we zitten nu op een camping met een gigantisch uitzicht over een vallei waar de rivier the Nile door heen gaat. Morgen gaan we raften, moet 1 van de beste van Afrika zijn, we zullen het zien.

Vandaag stond nog een vrijwilligers project op het programma, maar we waren drukker met het zwemmen. Het zwemmen kan daar een beetje link zijn omdat de stroomversnelling een paar meter stroomafwaarts beginnen. Zwemmen met wassende locals om je heen en een visarend die al duikend zijn vis probeert te pakken. Omdat het zo geinig was, kwamen we dus te laat aankakken. Een donatie moet dan het niet gedane arbeid maar vergoeden.

Uganda is mooi; aardige mensen, mooie bloemen en kleurrijke vogels.

Vanaf nu bijna elke dag iets leuks op het programma, zal me dus niet snel vervelen.

Ik heb gelezen dat HVC1 het goed doet dus we gaan de goede kant op.

Niet vergeten voor de Heech-gangers; we gaan volgens mij altijd de tweede zaterdag van augustus, dat komt goed uit ivm Markelo.

De groeten aan iedereen!!!!! En tot horens!

• 17 Maart 2006 - 10:42

Stam:

De derde kan ook nog dit jaar zie ik. Vierde zaterdag is Markelo! HVC gaat zeker de goede kant op Fluijm, morgen nl. feestje van Herbert, dus dat is helemaal mijn richting!

• 18 Maart 2006 - 11:20

Döpke:

Hoe zit het precies met die giraffen?

• 20 Maart 2006 - 13:03

Fam. Grave:

We hebben het vermoeden dat je een paar vermiste familieleden van ons hebt bezocht in het opvangcentrum in Nairobi, zou je ons de adressen willen geven? Kunnen we ze misschien ontmoeten en vragen hoe zij omgaan met het leven in 'hogere'sferen.
    Bvd en ga je goed!

• 22 Maart 2006 - 08:28

Dirk:

He Willie, pas op dat je aan het strand niet zo bruin wordt als de lokale bevolking. Kom je straks het land niet meer in. 'k heb je kaartje zien hangen in de pers.kamer. Mooi om je verhalen te lezen. Viel erfolg und spaS.

• 22 Maart 2006 - 09:36

BUG:

Willie dit klinkt een stuk beter moet ik zeggen !!
    BC waar was je gisteren na de wedstrijd met dat ouwe stijve lichaam ??

• 22 Maart 2006 - 10:59

Bakketi:

Joo Bug, wedstrijd gehad gister? Zo ja, uitslag?

• 22 Maart 2006 - 11:27

BUG:

Ja tegen mariënheem met 5-1 gewonnen en je gelooft het niet maar deze ouwe man heeft gescoord hahahaha. Hoe was het zondag Bakketi ?

• 22 Maart 2006 - 11:32

Bakketi:

Zondag was wel leip! Volgens mij kunnen jullie beter op dinsdag competitie spelen. Wie hebben er nog meer gescoord?

• 22 Maart 2006 - 13:02

BUG:

Volgens mij een EG , Dekker , Edwin en Jager. Over zondag hoor ik het nog wel van je .

• 22 Maart 2006 - 13:37

Bug,
    Waar staat EG voor, eikel?
    Het moet zijn e.d. (eigen doelpunt) of o.g. (own goal)! Maar ik zie dat jij zo creatief bent geweest om er een mixje (e.g., eigen goal) van te maken!
    Ik ben meteen na afloop huiswaarts gekeerd. Had het steenkoud langs dat kutveld!
    Later........

• 22 Maart 2006 - 14:46

BUG:

Wat ben je toch weer heerlijk bekrompen en beperkt in je taal gebruik BC. Jou naam zou eigenlijk 2x in dat rijtje moeten staan !!

• 23 Maart 2006 - 10:25

Stam:

jouW naam BUG, jij beperkt de woorden iets teveel. Laat gewoon letters weg!

• 23 Maart 2006 - 11:11

Edje:

En taalgebruik kan volgens mij ook best aan elkaar, is het niet?

• 23 Maart 2006 - 11:29

BUG:

Het nederlandse dictee is wat voor jullie!!

• 23 Maart 2006 - 11:57

BC-tje:

Maar niet voor jou zie ik. Nederlandse moet met een hoofdletter, eikel!

• 24 Maart 2006 - 07:43

Stam:

En dan is het nog altijd Nederlands ipv NederlandsE!!! Kan het niet aanzien dit geknooi...

• 24 Maart 2006 - 10:18

BUG:

Dus nu word de leraar nog weer verbeterd door de student ? Tot vanavond

• 24 Maart 2006 - 10:39

Edje:

Over vanavond gesproken. Ik hoorde dat er nog diverse opdrachten moeten worden ingelost. Wat kunnen we vanavond verwachten? Moet ik er nog rekening mee houden dat de avond aan de Dorpstraat voortgezet gaat worden? Dan moet ik nl. nog ff een voorraad aanleggen.

• 24 Maart 2006 - 11:08

Nee Edje,
    Ik denk dat we voor vanavond een behoorlijk buffetje kunnen uitserveren in de kantine! Jouw tijd komt later!

Later.......

• 24 Maart 2006 - 11:46

Stam:

De leraar wordT BUGje, met een T..... Dus ik hoef niet te eten voor training? Das lekker, wat zal het lekker smaken! Wat zal het lekker smaken! Nijland om je tegemoet te komen heeft Stamaras een flink deel van zijn wilde haren nu ook in letterlijke zin verloren en zal het touwtje weer in de prullenbak verdwijnen.

• 24 Maart 2006 - 14:51

BUG:

Krijg net een sms van puistje dat ie er vanavond niet is ! Ik weet niet wat hij mee moest nemen ??

• 24 Maart 2006 - 15:32

Zijn Pa!

• 24 Maart 2006 - 22:48

Arjan Curacao:

Hey Willie,

Hoe lang blijf je nog in Afrika? Ben je al wezen free-fighten met een leeuw(in)? Hier op Curacao is het nog steeds hetzelfde, 30 graden Celsius dus.