Urine en diefstal
Door: Free Willie
Blijf op de hoogte en volg Free Willie
12 Februari 2008 | Brazilië, Bonito
Nu is het carnaval alweer voorbij. Zeer raar om dit in Rio de Janeiro te vieren. Deze stad is toch wel het carnavalsmekka van de wereld. Heb me prima vermaakt met als echt hoogtepunt de optocht in het Sambadrome.
Donderdag waren we er al, ’s avonds mijn broer van het vliegveld gehaald. Ik had vergeten om zijn vliegnummer op te schrijven, dus dat was nog wel even lastig om hem te vinden. De eerste nacht hebben we het carnaval vieren nog maar even gelaten.
We vielen met de neus in de boter want het zonnetje scheen in de ochtend heerlijk fel. Het was zoals we later hoorden de laatste week nog geen dag droog geweest.
De eerste twee dagen op het strand Copacabana doorgebracht. Mark was begon op een kreeft te lijken. De golven waren spectaculair hoog. Het bordje; ‘verboden te zwemmen’ maar genegeerd en gelachen in de woeste golven.
Overal in de stad zijn verschillende party’s aan de gang. Het kan maar zo zijn dat als je ergens aan het lopen bent en je ineens middenin een feestje staat. Soms zijn het lopende parades en soms zijn het pleinen of straten waar feest wordt gevierd. De kunst is wel om te weten waar het precies gebeurd en dat valt nog niet mee. Soms is het op straat zo druk dat je gewoon vast staat en eigenlijk geen kant op kunt. Komt ook een beetje door de zoveel standjes waar je de koele drankjes kunt kopen en de vele meatsticks etc. Eet- en drinkstandjes genoeg, was dit ook maar zo voor de toiletten. Die hebben ze dus niet, het gevolg hiervan is dat echt iedereen waar dan ook op straat loopt te zeiken en het dus overal een oude pieslucht hangt. Tijdens één avond begon het te stortregenen en het riool raakte overstroomt. Drollen overal. Op zich geen probleem maar om weer in het hotel te komen, moest je er wel door. Hotel was dus een zooitje. De volgende dag was het water weg, maar de drollen lagen nog overal. Welkom in Rio…..
Maakt niet oud hoe oud je bent, iedereen viert op zijn eigen manier zijn feestje. Je hebt hier zelf oude ‘dansqueens’ die in straatparades nog steeds uitbundig worden toegejuicht.
Zaterdag naar een voetbalwedstrijd in het Maracana stadion (de naam is ontleend aan…….). Vasco tegen Botafogo, de thuisploeg verspeelde met 2-3. De aanhang was hier niet zo blij mee en liet dat ook merken. Traangas was hun deel.
Helaas was het stadion niet uitverkocht (38 duizend), maar ondanks dat was er een goede voetbalsfeer. Een deel van onze groep had zich een beetje laten schminken in de kleuren van de thuisploeg, kwamen ze in het verkeerde vak te zitten. De stewards moesten driftig aan de slag om de verf van de gezichtjes te wassen om zo te voorkomen dat hun ogen niet blauw werden. Heb twee goals gemist en een rode kaart, maar de rest wat ik zag, zag er aardig uit. Geen grootse wedstrijd, maar genoeg spektakel. Tegen het einde van de wedstrijd toen Botafogo de puntjes stal werd de thuisaanhang woedend. Politie met lange knuppels en traangas zorgden ervoor dat de orde werd gehandhaafd. Het grote spektakel moest nog komen; met de metro naar huis, hoorden we ineens geschreeuw, ligt er een meisje te huilen op de grond, jongens al schreeuwend eromheen. Politie erbij en gaan naar een groepje die al in de ingang van de metro staan. Ineens begint een agent met de een knuppel te slaan en er komen meer agenten bij, de jongens slaan een beetje terug maar hebben natuurlijk weinig kans. Dan probeert de politie er een paar jongens uit te trekken. Dat lukt nog niet erg. Dan hebben ze er toch nog eentje te pakken en sleuren hem eruit. Trekt hij ineens een pistool. De politie weet niet goed wat te doen en ze dreigen met slaan, terwijl wel tien mensen hem vasthouden. Aan het eind krijgen ze het toch voor elkaar om hem te overmeesteren. Toen het pistool werd getrokken, stoven de omstanders weg, bang voor een verdwaalde kogel. Politie nu behoorlijk opgefokt en sleuren die anderen nu ook uit de metro, de meesten worden zeer hardhandig in de boeien geslagen. Één jongen lag in de houdgreep met twee man op hem, het leek in het begin nog wel rustig te gaan, maar hij zei schijnbaar iets verkeerd, ze trekken hem overeind en de politieagent trekt een pistool en zet hem op het hoofd van de arrestant. Dan komen er wel weer zo’n tien politiemensen bij en beginnen toch op hem in te rammen. Het gaat maar door en de politie stopt maar niet met slaan, de agent met pistool heeft er genoeg van deze wanorde en vuurt een kogel af, dit doet hij gelukkig wel in de lucht. Het heeft het gewenste effect, de mannen stoppen met rammen en de jongen wordt afgevoerd. Ik denk dat hij wel met een paar blauwe plekken en een nier minder de volgende dag is wakker geworden. Tot zover de voetbalwedstrijd.
Het absolute hoogtepunt was zondagavond/nacht met de parade in het Sambadrome, dit stadion (eigenlijk een lange straat omgeven door tribunes) is speciaal gebouwd om de jaarlijkse optocht te houden. Eerst zaten we bovenin de tribune en het kon me eerlijk gezegd nog niet vreselijk boeien want alles was toch wel heel ver weg. Mijn gevoel over de optocht veranderde nadat ik de optocht van dichtbij zag. Ik kon een mannetje omkopen die de wacht moest houden bij de Vipruimte. Vergeleken met de normale prijs van zo’n kaartje stond ik nu dus voor een schijntje vooraan. Ik stond in een ruimte voor mensen met een handicap. Ook veel in een rolstoel, dat was wel handig want zodoende kon ik er mooi overheen kijken.
Keunedarpse optocht is mooi, maar deze optocht sloeg echt alles. Het begint om negen uur ’s avonds en gaat door tot een uurtje of zes. Acht (samba) dansscholen doen mee en met sommige scholen dansen wel meer dan zeven duizend mensen. Elke school heeft iets meer dan een uur om het parcour af te leggen. Het begin van de optocht begint met vuurwerk en dan begint de eerste groep van de dansschool te lopen. Vooraan loopt de regisseur en hij is ontzettend populair. Iedereen wil met hem op de foto en scanderen zijn naam. Elke dansschool heeft haar eigen thema en dus je ziet dat ook steeds terug op wagens of met de loopgroepen.
De wagens zijn grandioos. Alles in het groot en zeer perfect afgewerkt met oog voor het kleinste detail. Op de wagens natuurlijk veel bewegende onderdelen en er wordt altijd wel een act uitgevoerd. Op verschillende plekken op de wagen is plaats gemaakt voor beeldschone dames. Ze zien er uit zoals je van die carnavaldames mag verwachten; veel bloot en veel veren. Maar de echte trekker is de ‘dansqueen’ die elke school heeft. Zij loopt ergens tussenin en alle ogen zijn op haar gericht. Bloedje mooi en erg mooi gekleed. Iedereen gaat uit z’n dak als zij langs paradeert. De loopgroepen zijn ook verdeeld in verschillende groepjes die steeds dezelfde dansje uitvoeren. Niet alleen mooie dames lopen het rondje, nee zelf oude taarten doen nog mee en gaan helemaal uit hun dak. Gedurende iets meer dan een uurtje gaat iedereen uit z’n dak op een nummer dat speciaal voor deze parade is geschreven. Aan het eind komt er nog een klein wagentje langs met daarop de muzikanten die het nummer ten gehore brengen. Dan is het wachten totdat de hele stoet de finish is gepasseerd en dan kan de volgende school beginnen. Naarmate de nacht vorderde kwamen meer mensen uit mijn groep in het Vipgedeelte, sommige hadden ook een omkoopbedragje gegeven, anderen lieten hun vrouwelijke charme werken. Een paar klommen over de hekken, maar zij werden gepakt en werden het stadion uitgegooid.
Aan het einde van de stoet gaven veel deelnemers hun kostuum aan de mensen in het publiek. Tijdens de wandeling naar het hotel liepen de meesten dan ook met een hoed of kompleet kostuum in de hand terug. Fantastische nacht!!
Mark ging nog een nachtje naar een ‘gay and lesbian ball’, De foto’s die ik er van zag waren mooi en soms kon je niet meer zien of het nu een man of een vrouw was. Op safe spelen dus, ha, ha.
Het mooie weer liet ons de laatste dagen een beetje in de steek zodat er geen strandje meer in zat. Nog wel eventjes een uitstapje gemaakt naar ‘Christ the redeemer’ (groot beeldhouwwerk van Jezus). Het was bewolkt maar tussen de wolkjes door, liet hij zich toch nog even zien.
Helaas eindigde Rio voor ons toch minder plezierig. Bij het uitchecken zagen we twee tassen die bij de lift stonden over het hoofd. Toen we er na een kwartiertje achter kwamen dat we ze vergeten waren, waren ze dus al verdwenen. Natalie is al haar werkspullen kwijt en een tas met allerlei gezamenlijke spullen. Wij zijn achter gebleven om toch nog te proberen wat terug te vinden. Dat deden we gelukkig ook. Een gedeelte werd door de schoonmaaksters gevonden in een kamer. Natuurlijk was al het waardevolle al verdwenen. Zeer kloten, maar ja wat kun je doen. Nog wel de video beelden bekeken, maar net op die verdieping waren geen beelden te zien. Dus we vermoeden eigenlijk wel dat iemand van het hotel dat heeft gedaan.
We moesten dus met het openbaar vervoer verder, nu weet ik weer waarom ik deze manier van transport nooit zo leuk vind. We hadden vier uur vertraging. Eindelijk in de bus en we wisten het wel, maar we hadden in de ochtend geen tijd om extra kleding mee te nemen; airconditioning. Dat ding stellen ze zo koud af dat je een deken nodig hebt, maar die hadden we natuurlijk niet. ’s Avonds laat aangekomen en met moeite een (te dure) kamer kunnen vinden, moesten we ook nog eens extra betalen voor de airco, terwijl ik nog steeds stond te bibberen. Was dus niet echt een leuke dag.
Ook al eindigde die slecht, had Rio zeker niet willen missen!
Hoop dat het in Keunedarp gezellig was, hier was het in ieder geval;
‘’Bah, wat lekker’’
2e -
12 Februari 2008 - 19:16
Wilma:
shit...3....
hahahah, Willie wat een feestelijke plaatjes weer!
Partytime! -
12 Februari 2008 - 20:00
Jan Arend:
veel plezier samen broeders ,zo te zien lukt het daar wel !
En eh Mark wel weer thuiskomen he?
13 Februari 2008 - 00:36
Meister:
Heuj Willie en Mark, veel plezier daar zie ik zo? Carnaval in Holten was zeker goed te doen, de biljarttafels van enkele café's waren meerdere avonden het toneel van een voordracht genaamd: 'Zwarte broek en rode trui, dat zijn de Holten-lui!!' Subliem ten gehore gebracht door een aantal niet-nuchtere personen.
Viele spass daar nog, ciao -
13 Februari 2008 - 07:29
Sjaak:
Stammie, van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!! -
13 Februari 2008 - 08:00
Maverick/Bakketi:
Stammie gefeliciteerd via deze weg, omdat dit waarschijnlijk het enige medium is waarop je bereikbaar bent! -
13 Februari 2008 - 08:34
Riko:
stammie is idd niet op de juiste plek op dit moment maar wel gefeliciteerd hoor kerel!!
kus Riko -
13 Februari 2008 - 08:35
Maverick:
Ik maak mij een beetje zorgen om GT, WHERE THE HECK IS THAT GUY? -
13 Februari 2008 - 09:54
Stinger/Tootie:
Schtammie gefeliciteerd,
dat je maar een oude opa mag worden! -
13 Februari 2008 - 10:54
Coen:
Stammie gefeliciteerd en Willie, je hebt het stafje toch wel waardig gehanteerd ? -
13 Februari 2008 - 11:02
ICEMAN/Stammie:
Allen dank! Jullie begrijpen dat ik het dit jaar wederom op grootse wijze vier, helaas zit ik in Groningen en kan ik jullie niet uitnodigen om de hele dag te genieten van deze fantastische dag...
Telefoon nog steeds weg, hoop volgende week nieuwe te hebben. Maar ik lees dat ik niet de enige ben die tijdens carnaval berooid is.
Jarig kusje voor iedereen! -
13 Februari 2008 - 11:36
Bakkenist:
stammie van harte met je verjaardag. -
13 Februari 2008 - 13:13
Wouter B.:
he stam,
ook vanuit een zonnig oostenrijk uiteraard gefeliciteerd. ga vandaag naar zell am See om de mensen uit holten met een bezoekjen te vereren...
13 Februari 2008 - 13:34
Bc:
Schtammie, van harte! -
13 Februari 2008 - 17:02
Ex- Eismann:
Stam van harte!! Drink er maar een lekker pilsje op. -
13 Februari 2008 - 18:17
ICEMAN/Stammie:
Nogmaals allen dank voor jullie oprechte liefdevolle felicitaties! Datum van feestje volgt nog.................. -
13 Februari 2008 - 20:15
Döpke En FW:
Schtammie, van harte gefeliciteerd!
Vandaag hebben wij een snorkeltour gehad op Rio do Prata en dat was zeer de moeite waard!
15 Februari 2008 - 10:39
ICEMAN:
Slappe bende hiero... Bakker, zondag voel je je net zoals ik jongen. Ik bekijk de wereld heel anders nu, hoop verantwoordelijkheidsgevoel ineens.. Heb trouwens gister Top Gun geleend bij mijn ma, dus als er nog iemand zin heeft in een boost dit weekend? -
15 Februari 2008 - 10:47
BUG:
Slappe bende tja op die leeftijd krijg je dat als je geluk hebt groei je erover heen ....
Heb wel een boost nodig dus kom maar op met die Top Gun !! -
15 Februari 2008 - 12:41
I like that in a pilot!
15 Februari 2008 - 13:25
ICEMAN:
Heren kenners, heeft Peter Beldman, die van UD, vroeger nog bij de GAE gebald?? -
15 Februari 2008 - 15:07
GT:
Nope... -
15 Februari 2008 - 15:22
@:
Stam,
Dacht van niet. Weet wel dat hij bij CJV'ers, AGOVV en Kon. UD heeft gezeten. Het is trouwens Beltman, voor het geval je wilt googlen. -
16 Februari 2008 - 11:13
Annet:
Hey Willie,
Ik realiseerde me van de week ineens dat ik in geen tijden iets van je had gelezen.... Volgens mij heb je mijn hotmailadres nog niet in je mailinglist staan (wellicht mijn ouden email nog steeds). Kan je mijn duma-adres opnemen
:-)? Want ik vind het erg leuk jou verhalen te lezen, maar ik vergeet het anders...
xxx -
16 Februari 2008 - 11:39
Stam:
3 uur poker @ my place! kusjes -
18 Februari 2008 - 16:46
Vet Dikke Bij Boode:
Holten 1 wint ook de avondwedstrijd in Battum. Je weet wel van dit en van dattum.
Maandag baggerdag!! Whiskey hoe was het am bahnhof? -
En wie rellen Hulleman is! -
18 Februari 2008 - 17:33
Whiskey:
Baggerdag, helemaal kapot!
Hoe het er bij am Bahnhof aan toe gaat is algemeen bekend toch? -
18 Februari 2008 - 19:53
Vet Dikke Bij Boode:
Ik bedoelde het station (bahnhof) vanmorgen... Hulleman Hooligan! -
20 Februari 2008 - 12:48
Heel Dikke Bij Boode:
Schtammie deed zijn vroegere reputatie weer eer aan als roekeloze slager, even vetnippel een handje helpen bij boode door 1 van de 2 voortvluchtigen de grote zaal uit te werken middels een ouderwetse hook (lees: hoek)! -
20 Februari 2008 - 17:57
Rechter Hoek:
Ik gok middels mij -
21 Februari 2008 - 12:04
Stam/ICEMAN:
Ik ben meer een man van de rechter bovenhoek. -
21 Februari 2008 - 12:36
Frans Hoek:
Die ballen heb ik allemaal! -
21 Februari 2008 - 14:33
Daan Hoek:
Niet spotten met deze prachtige achternaam he
Afz: speler Holten B1 genaamd HOEK -
Oeki H.:
Jullie vergeten 'ema'. -
22 Februari 2008 - 11:34
Geert:
Zo, ff pauze hier op het Binnenhof en aan een lekker bakkie blanke thee met een echte Deventer Hoek erbij.
Niet vergeten morgen naar BNN/VPRO te kijken allemaal. Is een prima film op met shots vanuit alle hoeken die je maar kunt verzinnen. Alhoewel.... als je Hustler TV gewend bent, dan weet ik niet zeker of dit nog wel de moeite van het kijken waard is. Denk dan ook dat ik voor NAC-Ajax kies.
Kusje erop in ieder geval en alvast een prettig weekend. Groetjes uit de extreem rechtse hoek! Hup Holland Hup.
22 Februari 2008 - 11:37
ICEMAN/Stammie:
Bakker, weet jij dat Bug niet helemaal fit is? Ff kijken voor vanavond dus. Ik moet geloof ik ook nog een bak kip betalen met Whiskey Jr., je weet wel die vriendschappelijke zwager van Reijl... Knapen, als jij nog op dit medium bent: Denk je aan rad? En er moeten nog wat boodschappen bij gedaan worden. Vorige keer met Nijlpaard gedaan, maar die staat te bibberen in de sneeuw.
Nog vier uurtjes en dan begint dat achterlijke weekend weer... Dikke rambam!
Cougar, where are you at? -
22 Februari 2008 - 12:23
Maverick:
Ik heb het gehoord Iceman, maar de elite zullen er staan... Bug, Jaap nog een car gekocht? -
22 Februari 2008 - 14:31
Stam/ICEMAN:
Hoor net van mijn broer Jaap dat hij de auto niet gekocht heeft. Hij wilde graag een M5 kopen, maar de vaste topverkoper van dit model was vandaag niet aan het werk. Was net een hoekje om....