Geen adem meer.....
Door: Free Willie
Blijf op de hoogte en volg Free Willie
17 Augustus 2007 | Peru, Lima
We zitten nu in Lima de hoofdstad van Peru. De dag voor de aankomst was er net onder Lima een aardbeving geweest met een 8.0 op de schaal van Richter. De teller staat nu volgens de kranten op 500 doden, maar hier merken we er nog weinig van.
Zondag moeten we het gebied door waar alle slachtoffers zijn gevallen. De wegen zijn kapot, dus maar zien of we er door kunnen komen.
Nu huilende meisjes in de groep en verontruste ouders die zeggen dat ze naar huis moeten komen.
Zag net dat de busmaatschappijen de prijzen met 80% hadden verhoogd om uit het gebied te komen, schandalig.
Door de aardbeving is ook een gevangenis getroffen, muren vielen om waarna de gevangen konden ontsnappen. 600 zijn ontsnapt, ze hebben er nu 27 gepakt, een heleboel gespuis loopt nu dus nog vrij rond, daar dus maar niet in het wild kamperen.haha
De hele weg hier naar toe door de woestijn gereden, had dat eigenlijk hier niet verwacht, wat het geheel nog raarder maakt is dat je de hele tijd in een mist rijdt, dit aangevoerd vanuit zee, dit geeft alles een zeer vreemde sfeer.
Vanochtend nog wel de naschokken gevoeld, maar dat was niet meer dan dat het gebouw een beetje heen en weer wiebelde, net alsof er een gigantisch vrachtwagen langs je huisje raast.
In de stad stond nog een grote parade opgesteld voor het presidentiële paleis met allerlei vrachtwagens met drinkwater, dekens etc. veel televisieploegen aanwezig, een paar uur later stonden ze er nog, misschien is het beter om te gaan rijden in plaats van mooi te wezen voor de camera.
In Huanchaco nog een oude tempel bezocht die was gebouwd zo’n 600 na Christus, nog voordat de Inca’s de macht hadden. Van de tempel Huaca del sol (Zonnetempel) was nog best veel te zien, een groot gedeelte is nog niet blootgelegd door de archeologen, ook niet gek aangezien ze 140 miljoen bakstenen van klei hebben gebruikt om de tempel te begraven. Dit was best wel leuk om te zien, maar aangezien ik niet echt van het culturele ben, weet ik er niet alles van.
Daarna zijn we doorgereden naar Huaraz, dit plaatsje gelegen op zo’n 3000 meter wordt gebruikt als basis voor vele wandeltochten in de Cordillera Blanca.
Ik nam de eerste dag mooi mijn rust om een beetje aan de hoogte te wennen, anderen gingen meteen een wandeling maken. ’s Avonds kwamen die dan ook terug met koppijn, poep in de broek en duizeligheid. Is toch altijd wel behoorlijk wennen om op grote hoogte te zijn; je blijft maar puffen bij alles wat je doet.
Het eten was daar top, we gingen elke avond naar een chinees; je bestelt een dagmenu en krijg dan een giga soep als begin en daarna komen ze een bord vol nasi met veel kip of vlees brengen. Dit natuurlijk voor weinig. Geen enkele avond konden we het bordje leeg krijgen en een ‘doggie bag’ zoals iedereen hier het voedsel meeneemt wat ze niet op konden, vroegen we maar niet.
De verse jus op straat is ook weer aanwezig. Erg lekker maar weer, toch wel grappig om te zien dat sommige uit onze groep nog niets gewend zijn, ze wagen zich daar niet aan en eten op straat al helemaal niet. In Lima is een Mac Donald’s en daar sprinten ze dan ook meteen naar toe. Maar ze kunnen nog leren.Haha
De mensen in Huarez waren super aardig en vonden het grappig om met je te kletsen en ze zaten maar te ouwehoeren over onze namen en waar we vandaan kwamen. Ze kleden zich hier nog echt traditioneel zoals je in vele plaatjes ziet; zeer kleurrijk, kleden, gewaden en getekende gezichten. Zou heel graag hier foto’s van willen maken, maar de mensen hier kunnen dat niet echt waarderen, dus dat doe ik dan maar niet. Maar moet wel zeggen dat dat soms best wel kriebelt, maar als je dan een foto maakt en ze vinden het dan niet leuk dan gaat het goede gevoel ook weg. Dus toch maar niet.
De tweede dag op hoogte werden we in de ochtend op gepikt om een wandeling te gaan maken naar ‘lake 69’, met een busje werden we tot een hoogte van 3700 meter gebracht en de ‘Lake’ lag op 4800 meter. Een mooie klim dus voor de boeg. We begonnen in vallei, en al puffend gingen we op weg.
Wat opviel was dat de vegetatie steeds veranderde naarmate we hoger kwamen. Ik had een zak vol voedsel meegenomen en bij elke stop kon er weer wat uit mijn zak mijn lichaam in, met daarbij veel water. Hoe meer ik at en dronk hoe meer energie ik kreeg en hoe lichter mijn zak werd, ook een niet vervelende bijkomstigheid. Energie kon ik goed gebruiken want op zo’n hoogte lopen valt niet mee.
Onderweg kwamen we nog echte klimmers tegen, gekleed zoals echte klimmers gekleed horen te zijn en met een uitrusting van heb ik jou daar.
Natuurlijk hebben ze weer zo’n stoere look van ik kan alles! Ik liep dan ook een beetje uit de pas met mijn sandaaltjes.Haha
Wat de wandeling voor mij zo mooi maakte was de volkomen stilte om je heen, dit soms verstoort door het zingen van een vogel of door het water dat van de vele watervallen naar beneden valt. Veel verschillende bloemen op verschillende hoogtes. Alleen de hoger gelegen pieken waar de gletsjers zich bevonden waren een beetje in wolken gehuld, wij liepen in een stralend zonnetje onder de blauwe hemel.
Eindelijk aangekomen op 4800 meter en ‘Lake 69’ was echt schitterend, helder blauw water, natuurlijk super koud want het was puur smeltwater. Eerlijk toegeven; ik vond het nu ook hoog genoeg en al puffend vond ik dat dat meertje ook wel iets lager had mogen liggen.Haha
Het leek mij erg leuk om een duik in het smeltwater te nemen. De meesten verklaarden mij voor gek en ik kon dan ook niemand meekrijgen voor een duik. Dus maar alleen. Wist dat het koud zou zijn, maar dat het zo koud zo zijn had ik eigenlijk niet verwacht. Kon haast geen lucht krijgen zo koud was het. Maar erg grappig om een keertje in zo’n ijsbad te duiken. Daarna meteen begonnen met de afdaling om een beetje op temperatuur te komen. Sommigen hadden nog Coca bladeren meegenomen, maar die vond ik niet echt bijzonder, zodat ik daar niet echt veel van genomen heb.
De terugweg ging verbazingwekkend makkelijk, hoe je moest puffen om een metertje hoger te komen hoe makkelijk je nu naar beneden ging.
Helaas verzwikte iemand nog zijn enkel, waardoor het lang duurde voordat zij terug waren. Het werd dan ook een lange dag, maar zeker een fantastische!!
Net gehoord en de foto’s gezien in de krant dat de weg naar het zuiden behoorlijk slecht is, dus we zullen wel een alternatief programma bedenken voor de aankomende dagen.
Hoorde dat de vrije jongens een teleurstellende tweede plaats hebben gehaald, misschien hadden we dan toch de tropische verrassing uit de kast moeten halen?
Verliezen van de Witkampers……. Schaam!
Heel Lima is vol met KIP, dus in de ochtend een kip op brood en net als lunch een vleesschotel besteld, met als resultaat natuurlijk weer volop kip, daarbij kreeg je 1,5 liter cola. Waar je ook loopt het ruikt naar kip!! Gimme my chicken!!
Voor al mijn verontruste vrienden: ik ben ongedeerd!!! Dus iedereen kan weer normaal gaan slapen!!!
Het ga jullie goed en hopelijk krijgen jullie nog mooi weer.
Groeten van Wilfred
17 Augustus 2007 - 22:50
Wilma:
Heeeeeej Willie, dat zijn berichten! Elk journaal gaat hier bijna over de beving der bevingen, dus niet zo gek dat er wat ongerustheid was uitgebroken.
Prachtige foto's wederom!
En dat verlies van je maten tegen de Witkampers, hier niks van gemerkt... ;-) -
18 Augustus 2007 - 09:35
Annet:
Hee,
Fijn van je te horen! En ontzettend mooie foto's zitten erbij! Klinkt allemaal heel goed...Geniet ervan!
xx
19 Augustus 2007 - 07:17
Toon & Erna:
Hoi Willie,
Gelukkig dat alles goed met je gaat !
Je hebt tot nu toe alweer heel wat meegemaakt zég.
En wat een gave foto's zitten erbij.
Het ga je goed en veel plezier.
Groetjes ut Holten.
19 Augustus 2007 - 08:04
Bask:
was wel meegegaan. -
19 Augustus 2007 - 08:23
Gerrie:
Mooi om te horen dat je weinig hebt meegemaakt van de aardbeving
De kip en de jus klinkt goed maar dat ijskoude water minder,niets aan overgehouden?
Hier in Holten geen nieuws ,Holten 1 is nu naar omhoog uitslag zul je nog wel horen
De groeten en geniet van alles -
19 Augustus 2007 - 14:27
Bc-tje:
Dag Willie,
Uitslag Omhoog-Holten: 2-3
De eerste overwinning dit seizoen. We hopen dat er nog meer zullen volgen. Je opvolger op de linksbackpositie is overigens ook bekend geworden na de wedstijd van vandaag! Het is iemand die je daar niet geheel verwacht. Maar ik moet eerlijk zeggen hij kwam de tweede helft op die plaats te spelen en deed het bijzonder goed. Je mag 3 keer raden!
Eén tipje:
Hij is de man met de beste traptechniek van Holten, althans dat zegt hij zelf!
Weet je het al? Het is ook niet je broer .............
Hij trapte alles met buitenkant-rechts!
Weet je het nu?
Laterzzzzzzzzz
20 Augustus 2007 - 08:54
Stam:
BC, goed om te zien dat je je ook wel op het Heilige boek begeeft. Maar ja, je moest ook weer aan het werk en dat betekent Gastenboektijd te over!! Willie na twintig minuten op jouw plek snap ik goed waarom jij en Gerrit het zo lang vol kunnen houden... Heerlijk verstoppen als je geen zin hebt en alle tijd. Had ook niet echt een tegenstander moet ik zeggen. Kon alleen nog niet ouderwets opstomen zoals het een ware draver betaamt. Na de wedstrijd was het nog wel gezellig op de VV, lekker op het terras gezeten, en de broer van W. was er ook met een heuse rough-look! Hier nu de meeste mensen weer aan het werk (arbeiders) en wachten we rustig af wat het Maarkels feest ons brengen gaat. Keunefeest is nog niets over bekend omdat Wilco een collega heeft die een portier kent die iemand in de jeugd van Hattem kent die hem zou doorverbinden met de coordinator aldaar, van de jeugd, die weer een mailadres heeft van iemand die familie heeft in het secretariaat van Hattem en diegene moet dan van zijn vakantie-adres de trainer van Hattem proberen te bereiken die dan zijn spelers moet vragen of ze misschien eerder willen spelen tegen Holten omdat die normaal altijd dik verliezen met de Keunefeesten....... Je merkt het, de fiducie in het verzetten van deze pot is ver te zoeken.
Ik ga weiter hier.
Tjee -
20 Augustus 2007 - 11:18
BUG:
Nog een kleine toevoeging aan het wedstrijd verslag van BC is dat hij zelf ook weer het netje heeft weten te vinden ....
20 Augustus 2007 - 13:30
Peter H.:
Nijland gescoord? Niet gezien... Wanneer dan? Staat bij gewoon nog op nul die jongen. -
20 Augustus 2007 - 16:01
Marjon:
Ik moet er tegenwoordig echt even voor gaan zitten hoor, die berichten van jou. Jeetje wat kun jij typen en wat een verhalen heb je. Fantastisch!!!
Geniet ervan en ik blijf gewoon tijd vrijmaken hoor ;)
Marjon -
20 Augustus 2007 - 18:34
Stam :
En vergeet die interessante stories op het gastenboek niet Marjon.... -
21 Augustus 2007 - 10:01
Fijn dat je het goed gaat Willie! Ik stuur je binnenkort een mailtje! -
21 Augustus 2007 - 11:17
En vergeet die verhalen van Willie ook niet Marjon... -
21 Augustus 2007 - 21:06
EL GRINGO PETER:
Hola Peru ganger/ster,
Mocht je nog het pitoreske Andesstadje Ayacucho willen gaan bezoeken?! En zoek je een heerlijk rustig hostalletje voor een leuk prijsje?! Met een formidabel dakterras vanwaar je het Andesleven aan je voorbij ziet trekken en een heerlijke tuin met een klein buitenbadje. Zie www.elgringo-peru.com, ook voor HANDIGE REISTIPS. Goede reis en wie weet tot ziens. El Gringo Peter.
22 Augustus 2007 - 08:13
GT:
Tsja, het kan verkeren.. Ik hier op een dood- en doodsaaie kantoorbaan, jij op avontuur in Peru op het moment... Verschil moet er wezen zullen we maar zeggen?
Maar IK heb afgelopen zondag wel m'n langverwachte (en nog langer uitgestelde) rentree gemaakt op Meermanskamp. In het enige team van de VV, waar alles wat er omheen hangt groter is in aantal dan wat er wekelijks op het veld staat, wel te verstaan.
En ja, dat is precies hetzelfde elftal, dat momenteel o.a. te kampen heeft met opgelopen blessures uit Kos en de Kalfstermansweide.
FF weer d'rin komen qua voetbal, maar een gezellig begin en een fraaie klaverjasoverwinning op de heren Stam en Oolbekkink is reeds in da pocket.
Groeten en het beste Willie!
John
Latexxxx
22 Augustus 2007 - 10:28
Stam:
Fluijm “het Beest” is los. Tegen zijn oude strijdmakkers van Rohda 2 wist Neuland, na op snelheid (!!!!) zijn tegenstander te kloppen, het net te laten bollen. Een lullige gelijkmaker vlak voor rust zorgde ervoor dat na rust met man en macht het punt verdedigd moest worden. Vol in de ankers hing de ploeg, toen Brandje, de houthakker van 4H, twee schandalige overtredingen achter elkaar maakte en met rood het podium moest verlaten. Maar dit mocht niet baten, met een punt in de auto toog de ploeg naar Meermanskamp terug.
Wat betreft de woorden van de Gepensioneerde Tovenaar moet ik zeggen dat de klaverjasoverwinning licht geflatteerd was en er nog vele partijen zullen volgen waarbij het er echt om gaat. Daarbij hadden BUG en ik last van de enorme smog-wolken die uit het Bierlokal naar buiten kwamen dampen door toedoen van de Zundapps van de DIOC. En ook de immense herrie van DJ Schumacher bevorderden de normaal zo vlekkeloze communicatie niet.
Sjaak heeft dus zijn TEENTJE gebroken met Bitch-soccer, waar wij in de finale zwaar onterecht verloren. De analytici, Trois Plinteurs in deze, gaven de schuld aan Jeroen B. Maar ook het falen in de afwerking door Arno K. en Bas T. was debet aan het verlies. En natuurlijk was de doelman, Arie S., niet vies van het nodige gemanipuleer van de man in het zwart. Gait Light, die inmiddels weer Gait Extra Plus genoemd kan worden.
Je broer heeft op Kos toch nog op iets gelegen, het asfalt! Deze koning van de “Helse vakanties”, schoof met zijn Dopke weer eens ouderwets over het abominabele Griekse wegdek. Deze week wilde hij nog een dagje erop uit, maar ik denk niet dat hij iemand mee krijgt, daar deze Globetrotter bij het verlaten van de bebouwde kom het ongeluk aan zijn derriere geplakt heeft zitten.
Na dit verhaal drie keer getypt te hebben hoop ik dat ik nu niet krijg dat ‘verbinden niet mogelijk’ is anders vrees ik dat de computer een zelfde lot wacht als de Broer van… tijdens menig vakantie. Ik zie je met de Keunefeesten neem ik aan?
Tjee
22 Augustus 2007 - 10:30
Hij staat erop! PC-tje hier komt dus goed weg...... -
22 Augustus 2007 - 10:58
GT:
Aha, bedankt Schtammie, dat was het dus... Die verrekte Sita's van DIS ook! En ik ondertussen maar denken dat die koppijn en vooral mega-keelpijn de volgende dag door het ontbreken van een Ploppcap op m'n glas kwam..
Verder was het weer een zondag, ach, zoals een zondag vroeger altijd was, alsof ik nooit was weggeweest: nét te laat thuis komen voor de voetbal (voor het eerst op RTL), als een gek een bord eten in de magnetron mikken, drie happen nemen, onder de derde samenvatting keihard in slaap vallen op de bank, om half tien schrikkend en zwetend wakker worden, vervolgens 's nachts geen oog meer dicht kunnen doen, maandagochtend 07.30 uur dood op het werk.
Dat, plus gigantische spierpijn overal (lees: overal), zijn dus de voetbalzondagen. Waar ben ik aan begonnen, wat was hier de lol ook alweer van? -
22 Augustus 2007 - 11:53
Welkom terug GT!! -
22 Augustus 2007 - 11:53
Stam:
GT, dat is die zondag die ik al jaren draai! ha ha. Vergeet dat voetbal op tv maar voortaan. Inderdaad het dorstige wakker worden om een uur of tien komt me bekend voor en 's nachts dan als een doorgewinterde gabber met open kijkers in je mandje liggen. De helse tijd van 7.30 uur op het werk is natuurlijk iets onmenselijks. Dat moet je meteen veranderen, iedere baas heeft begrip voor een sportman onderzijn werknemers...
De lol ervan? Even denken dat de kantine een plek is waar je nooit meer weg hoeft en waar iedereen altijd blijft zitten. Totdat je weer om je heen kijkt en bijna iedereen is vertrokken. Bij Toontje idem.
Vrijdags wordt er ook nog getraind he... -
22 Augustus 2007 - 11:55
Bakketi:
De Trois Plinteurs en B. Soer, gaven de schuld aan Jeroen B., omdat hij geen poging deed het veld in te komen om Sjaak te vervangen. -
22 Augustus 2007 - 12:09
Wordt er nog gekaart vanavond? Klaverjas of poker? At Bugkingham's Palace! -
22 Augustus 2007 - 12:20
GT:
Ach, zodra er per helft niet langer vier ballen van m'n voeten stuiteren, ik ook niet meer tot twee keer toe door datzelfe speeltuig in da mix met m'n eigen stelten ter aarde stort en de collega-spits er gewoon ff niet vier van de vier maakt, komt de lol over een poosje misschien vanzelf wel weer :-)
Laten we eens beginnen met, daar waar mogelijk natuurlijk, vanaf deze week alle donderdagen op het trainingsveld te staan.
Mogen we dan ook in die kantine blijven zitten als we straks naar het Vletgoor verhuizen? Please!
Oh ja, die ridicule aanvangstijd van half acht 's morgens was m'n eigen ideetje. Maar die afspraak stamt inderdaad uit de tijd dat ik geen sportman was..
Gezellig gastenboek hier wel trouwens, leest lekker weg, lachen. Jammer alleen van al die verhalen van Willie. -
22 Augustus 2007 - 13:47
GKT:
Als de GT op dit medium verschijnt dan mag uiteraard de GKT ook niet ontbreken. Goed dat je weer op de Holtense velden staat GT, alleen uit de berichten die ik lees kan ik nog niet opmaken dat de vorm alweer helemaal terug is. Ook de GKT is hopeloos uit vorm ...... tijd om de kicksen weer uit het vet te halen en de stoffige velden op Curacao weer te betreden ..... donderdag maar weer eens een training meepakken bij de Juristen. -
22 Augustus 2007 - 15:47
GT:
Nee, die mag dan zekers niet ontbreken! Kan moeilijk zeggen: "waar de één is, is de ander", want dan had ik zelf iets langer (ok, misschien ook wel iets beter) moeten blijven voetballen - of jij op biljarten moeten gaan natuurlijk.
Maar toch... Als het enige dat je kunt of hebt er even niet meer blijkt te zijn, dan heb je wel een probleempje hoor. Was daarom ook ernstig van plan om binnenkort een keertje aan te komen waaien op Curacao (maar helaas, Dean stond verkeerd..), om daar eens grondig verder te speuren. Kon namelijk zijn dat je per ongeluk mijn portie balgevoel mee had genomen, maar ik begrijp nu dat je zelf ook moeite hebt met vorm en toverkunsten e.d.
Conclusie: laten we toch vooral niet te voorbarig zijn na 45 minuten Markelo uit en informeer over een paar maanden nog maar eens! Ik ben, op dit moment in ieder geval, herenigd met TTT en daar komt ooit, ergens, vast, ook wel weer de KT van die oh zo legendarische Mighty Reds bij?
(Leuk weer eens een teken van leven te lezen trouwens en nog gefeliciteerd met de aanstaande.....) -
22 Augustus 2007 - 17:10
Sjaak:
Bedankt Bakketi, volgens mij stond ik met een gebroken teen in het veld zodat jij lekker op de bank kon blijven zitten met je lichte scheenbeen-kneuzing.
Van je vrienden moet je het maar hebben.
Ps. leuk dat je er bent GT, en wat Markelo betreft.., zo slecht was je nou ook weer niet.
Overigens kun je je dit weekend eventueel revancheren bij het Markelose feest! -
22 Augustus 2007 - 18:02
Bakketi:
Sjaak dat was ook niet mijn mening, maar die van de Trois Plinteurs en Soer, anders was ik er wel ingekomen en het was ouwehoeren, begrijp je?! -
22 Augustus 2007 - 20:30
Heren.....
(NL 2-1 verloren van CH) -
23 Augustus 2007 - 05:33
Free Willie:
Misschien hebben jullie het al wel gemerkt? Het is me eindelijk gelukt om een filmpje te downloaden. Binnenkort komt er meer.
Deze is gemaakt in Raytona National Park in Colombia; garnalencoctail, het geluid van de jungle (dus het gaat om het geluid, niet om het beeld), 'Leafcutters' aan het werk en het strand.
GT en GKT mooi dat jullie na zoveel jaren weer herenigt zijn!! -
23 Augustus 2007 - 06:03
GT:
Moet je niet te veel doen hoor Willie..
Wordt het Gastenboek zo traag van!!
(ga je filmpie vanavond thuis wel ff checken, lukt hier niet) -
23 Augustus 2007 - 12:34
De volgende keer graag ook beelden van jou Willie!!!! -
23 Augustus 2007 - 14:21
BR:
@GT, hoelaat is die training voor Mighty Reds veteranen?? -
23 Augustus 2007 - 20:08
GT:
Dat is waar ook... vergeten affiches te maken! Slordig.
Enfin, hij begon om acht uur vanavond en heeft deze veteraan helaas een niet al te fijne hamstringblessure opgeleverd + een te vroege thuiskomst. Dat eerste duidt volgens BC zonder meer op ouderdom; dat tweede op onkennis van het pokerspel (maar daar kan aan gewerkt worden).
p.s. Je bent er bij-na BR: nog maar één elftalletje zakken.. -
24 Augustus 2007 - 10:47
Stilte voor de storm? -
24 Augustus 2007 - 11:18
BUG:
Sjaak ik denk dat de meesten hun verlies van het pokeren nog aan het natellen zijn ....
En GT achter dat excuus verschuilt BC zich wel vaker. -
24 Augustus 2007 - 11:35
GT:
Je zult maar om half drie naar huis gestuurd worden om te gaan pilsen op het terras zeg... -
04 Oktober 2007 - 07:09
GT:
Wordt hier nog gekwist of is die rage alweer voorbij?? Net als vroeger tijdelijk en passerend van aard, maar ook altijd weer terugkomend?? Knikkeren op straat, stoeprandje tussen de auto's door, voetballen op het schoolplein (of op dat veldje tegenover de slachterij, bij de BC/Wissink-garages, of die aan de Tovenaarstraat), buskruit op de Kol, crossen in de speeltuin, de ruimte om te spelen op de boerderij van Hantje V., Lego en Playmobile bij iemand thuis, noem ze allemaal maar op. Alles vergaat hetzelfde lot blijkbaar... Was getekend.
05 Oktober 2007 - 05:55
GT:
Bakketi: berichtjes zijn overgekomen bij Team USA..