Pluimpjes in Kenia!!!
Blijf op de hoogte en volg Free Willie
31 Mei 2006 | Zuid-Afrika, Pretoria
Mijn ouders en Mark nu hier, ze opgewacht op het vliegveld. Eerst de visum regelen, zo gepiept. Ze hadden nog aan iemand de weg gevraagd en die liep nu mee om de goede weg te laten zien en ook om een eventueel een tas te sjouwen. Aan het eind wilde hij natuurlijk een fooi. Ook zij leren snel.
De eerste avond meteen al in een tentje, helaas geen mooie koepel maar zo'n ouderwets punt-tentje, veels te klein natuurlijk.
In de ochtend naar het olifantenweeshuis gegaan. Daar vangen ze jonge olifantjes op die bv moederloos zijn geworden door stropers. Het voeden was leuk om te zien. Drie volle flessen in een paar minuutjes klokten ze naar binnen. Daarna een modderbadje en de aanwezige bezoekers die te dichtbij stonden kregen behoorlijk wat modder mee toen de olifant met zijn slurf de modder van zich af ging gooien.
's middags werd er een lunch voor ons klaar gemaakt, dat ben ik niet meer gewend, maar het is natuurlijk wel een leuke verandering.
De rest van de groep ging naar een nagemaakt dorp om te kijken hoe de tradionele stammen leven, wij gingen naar een giraffen centrum. Daar mocht je de giraffen eten geven, als je wilde konden ze de brokken met hun lange tong uit je mond halen. Ze eten meer dan 65 kg op een dag.
's Avonds naar de Carnivore, een vreetschuur waar ze steeds langskomen met vlees aan een spies, beetje onbenullig, het wild vond ik niet super maar de kip smaakte weer heerlijk.
Henk en Fennie moesten er ook aan geloven en zo aten ze o.a.; krokodil, struisvogel en kameel.
De eerste echte reisdag bracht ons naar Mount Kenia, helaas in de wolken, de eerste apen gezien. Genoeg olifantenpoep maar nog niet eentje in levende lijve. Wandelingetje genmaakt en onze gids vertelde veel leuks over alle medicinale werkingen van de bomen en planten.
's avonds kampvuur en biertjes drinken in een warme bar.
Dan eindelijk wild in Samburu, de eerste avond sliepen we net buiten het park en daar gingen we een typisch traditioneel samburu dorp bekijken, we zagen o.a hoe zij een vuurtje konden maken en natuurlijk de zang en dans.
's avonds kwamen de mannen en vrouwen om samen met ons bepaalde dansen en zang te oefenen. Een paar krijgers bleven achter om ons te bewaken voor het eventuele wild.
Eindelijk game-driven, we zagen al snel een paar olifanten, een leeuwin van veraf en natuurlijk genoeg gazellen. De avond game-drive bracht ons een cheeta en een leeuwenwelpje.
Henk en Fennie vermaken zich schijnbaar wel goed, hij gaf nog aan dat als de school zonder hem iets minder draait, ze maar moeten bellen. Hij groet zijn collega's en familie en vrienden!!!!
Groeten allemaal en tot horens!!!
31 Mei 2006 - 10:55
Sjaak:
Ik ben de eerste! -
31 Mei 2006 - 11:19
En ik de tweede! -
31 Mei 2006 - 11:19
Annelies:
Leuk om te horen dat de familie het leuk vindt! Volgend jaar weer met zn viertjes?? Verlangt Mark al naar iets tongstrelends (culinair gezien dan) zoals hij dat zegt. Helaas, moet hij nog ff een paar weekjes wachten. Nou nog heel veel plezier en de groeten aan allemaal!!! Ook van Dopje, Ponky en al die andere viervoeters (en 1 drievoeter).
Tot snel!
31 Mei 2006 - 13:44
Adri En Henk:
hoi pluijmtjes zo te lezen is er veel te zien het eten smaakt ook wel of heb je liever een karbonade hier alles oke veel te koud voor de tijd van het jaar moeders alles het zelfde groeten van ons -
31 Mei 2006 - 16:07
Stam:
Wie is dat dan die onder mijn naam zegt tweede te zijn.. Verdient iemand een portie smeer! Ik zie dat de vriendin van de Broer van Wilfred zich ook meldt in ons forum. De enige sterren die je daar zal tegenkomen staan aan de hemel. O wat errug voor je. Tijger ouwe bosneger al een koker om je tijgertje laten binden? Willie we maken ons op voor Emaus ondanks dat Hennie (nwe voorz van voetbal) organisatorisch nog niets heeft laten horen. Ik ben dus gewoon vijfde, tweede is de eerste verliezer! -
31 Mei 2006 - 16:21
????!!!! -
31 Mei 2006 - 16:28
???? -
31 Mei 2006 - 17:18
Sjaak:
Stam, heb jij mijn berichtje gezien onder het vorige verhaal van Willie? -
31 Mei 2006 - 18:04
Riet V D Pluym:
leuk voor jullie dat je dat allemaal al gezien hebt diesenplas het zelfde alles oke groetjes van mij -
31 Mei 2006 - 19:36
Jacques:
School draait gewoon door, maar wat wil je, de meesten zijn of op werkweek of zitten in de sporthal examen te doen.
Fennie, hou die Henkie daar goed in de gaten. Laat hem niet los lopen in de dorpjes. Krijg je praat van .... ;) -
31 Mei 2006 - 19:43
Leonie:
Annelies, wat leuk dat je er ook bent!!!! hahaha -
31 Mei 2006 - 19:43
Ha, Leo spreken we elkaar hier ook eens! -
31 Mei 2006 - 19:47
Annelies:
Ik mis ze ook, vooral die pistolen!!!
31 Mei 2006 - 19:49
Ja zeer goed bezig!!
Verveel jij je ook zo? Hahahahahahahahahahaha (btw ik mis de smilies....) -
31 Mei 2006 - 19:49
Annelies:
Nou, ik hou het liever bij hyves of msn! Haha -
31 Mei 2006 - 19:58
Annelies:
Op hyves weet je tenminste waar mensen het over hebben. Die beginnen niet te zwetsen over zogenaamde sterren ofzo. Hahahaha.
Tot HYVES Leo!
31 Mei 2006 - 20:05
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha.
Ben heel even bezig voor morgen, vandaar dat ik niet snel reageer...
31 Mei 2006 - 20:11
Leonie:
Zeeeer irritant dat die berichten elke keer dubbel geplaatst worden.
Nou goed , ik moet echt ff verder...
Tjeeee ik spreek je morgen wel weer!! -
31 Mei 2006 - 20:11
Oke dan! En dan maar gewoon weer op MSN / Hyves
GRAAG haha, met de guns!
Tjoo tot snel!!! -
01 Juni 2006 - 06:06
Esther:
Zo, de familievakantie is begonnen! Heel erg veel plezier daar samen, maak er een paar mooie weken van.
Wij gaan vanavond naar het nieuwe huis. Tijd dus om de spullen hier in de pakken.
Groetjes Esther
01 Juni 2006 - 10:08
Leonie:
Esther, ik kom snel een keer langs, samen met Wilfred!! Veel plezier!!
01 Juni 2006 - 10:53
BC-tje:
Wat zie ik, wordt er een coup gepleegd door de dames. Onvoorstelbaar! 8 maanden hoor je ze niet en dan nu dit! 't Wordt tijd dat wij weer de macht overnemen!
Laterz.... -
01 Juni 2006 - 13:08
Stam:
Kapers op de kust! Dit kunnen we niet over onze kant laten gaan! Tijd om het schip weer te heroveren, Bug dan maar een BMW minder verkopen.. Dat gasstenboek moet getekend worden! Dames geen msn? Sterren waren voor Dopke bedoeld die normaal alleen in sterren etablissementen eet.. Ja? Is het weer duidelijk? BC, wij hebben aan een woord meestal genoeg, maar nu met deze muiterij moeten we dingen ook nog gaan uitleggen. Heren 1 laat je horen! -
01 Juni 2006 - 13:14
Leonie:
Annelies, neem je telefoon eens op!
Ik kom vanavond voor de voetbal even langs. Ben je dan thuis? -
01 Juni 2006 - 13:39
BUG:
Ik zal mijn middag er aan op offeren hoor want dit lijkt nergens op natuurlijk
Is er morgen nu trainen of niet eigenlijk ? -
01 Juni 2006 - 14:00
Stam:
Weet ik niet, ik zit dan bij de nationale WK quiz als naamgenoot van een beste Jaap Stam... Lijp. -
01 Juni 2006 - 14:20
Ed:
Vrijdagavond kunnen er een paar niet wegens bespreking weekendje weg. Gerrit gaat vanavond met de A1 meetrainen en misschien doe ik dat ook. Nog meer liefhebbers voor vanavond? -
01 Juni 2006 - 20:33
BC-tje:
Heeft iemand voor mij het nummer van Hossen met van Vossen. Moet die gozerd nog uitnodigen voor het topoverleg (morgenavond op geheime locatie????)aangaande expeditie Holten 1, voor het volgende weekend. Ik hoor het graag!
Laterz......... -
01 Juni 2006 - 21:30
Annelies:
Leo! Ben je daar?? Ben in Apeldoorn geweest. Haringparty en nog ff de stad in geweest. Was leuk!! Kom je morgen bij me?? O nee dan heb je verjaardag he. Ga dan zaterdag maar mee! Doe maar!!!! En anders gewoon bij mij langs! -
01 Juni 2006 - 21:33
Annelies:
Leo, dit is eigenlijk veeeel leuker dan msn! laten we de aankomende 2 weken maar hier AL onze berichten opzetten! Hahaha.
Wordt vast wel gewaardeerd.
We krijgen zo veel positieve reacties! Hahaha, STALKEN DIE HANDEL> Het wordt na 7 maanden wel tijd voor een meiden forum! Doei doei, tot snel! -
02 Juni 2006 - 08:31
AAN L.J. STAM:
Ja stam, ik voelde mij al aangesproken wat de sterren betreft. Ik snapte er ook niks van! -
02 Juni 2006 - 09:53
BUG:
Hé Stam je word persoonlijk aangesproken hier op ons forum ?? Morgen om 11 uur verzamelen bij Hennie , pik je wel ff op bij Cat?
BC heb je het dan nu nog niet geregeld ouwe reus ?
02 Juni 2006 - 10:13
Leonie:
Ja goed idee! Oooh eindelijk weekend!! Pffff!
Als ik tijd heb kom ik het weekend nog wel ff langs... spreek je zo nog wel! -
02 Juni 2006 - 10:41
Annelies:
Ik heb nog geen weekend, morgen ook nog. Ze belde of ik morgen wilde werken. Het is dat ik maandag vrij ben......Ik spreek je! -
02 Juni 2006 - 10:52
Stoef:
Omdat bug gisteravond oren van de kop zat te zeuren zal ik ook mijn nuttige bijdrage leveren.
Wordt er met het 1e nog getraind of iets dergelijks? Anders heb ik wel zin om mee te doen.
Bug, ik verwacht ook berichtje op "DE" site van holten ! -
02 Juni 2006 - 11:02
welkkom liefe stoevje -
02 Juni 2006 - 11:08
Stoef:
Bug, de drankjes hebben gister (avond) rijkelijk gevloeid bij jou?
Waarom regelt Holten niet eens zo'n wedstrijd vergelijkbaar als Abs- Ajax, dat zou toch geweldig zijn?! En de kosten kunnen makkelijk worden terugverdiend lijkt mij?! -
02 Juni 2006 - 11:35
Stam:
Pik mij maar op bij op de Kol ja, iets voor elf lijkt me primo. Dop ik bedoelde jou ja! Maar denk niet dat je dat bericht zelf geplaatst hebt... Naast de invasie van de dwaze vrouwen die wachten op de terugkeer van hun geliefden uit de rimboe kunnen we ook de Stoef welkom heten? Goede zaak. Stoef in het verleden al eens volledig van het matje getikt door de Graafschap met een ontketende Viscaal die binnen tien min. vier keer scoorde, dus leuk is het niet.. Gaat om de makelaars geloof ik die die wedstrijden regelen en daarbij moet Holten dan zelf ook iets ondernemen... En daar gaat het dus mis!!!! Geer het doet me goed dat je eindelijk die dikke uitgezakte reet van je in beweging hebt gekregen om iets te arrangeren voor de expeditie richting het zuiden. Wie gaan er allemaal mee eigenlijk? Ik geef het woord waarschijnlijk weer aan de dames...
02 Juni 2006 - 11:39
BUG:
wie is die hufter die met mijn naam reageert ? Sneu hoor!
Stoef zal binnenkort eens wat op jullie gb zetten. -
02 Juni 2006 - 11:47
AAN L.J. STAM:
STAM, dat bericht komt van mij.
02 Juni 2006 - 12:15
dwaze vrouwen??
Leonie -
02 Juni 2006 - 12:16
Leonie:
Yo... morgen werken is wel brak!! Maar ja ik moet dit weekend ook nog zeer veel doen... we bellen! Ga nu ff de stad in op zoek naar meubels, hahahaha! Tjeee! -
02 Juni 2006 - 12:19
Jullie forum??????
02 Juni 2006 - 12:21
Leonie:
Annelies, nog schoenen gevonden. Was een beetje afwezig aan de foon. Die kinderen waren van alles kwijt...pfff... ga er nu van door! -
02 Juni 2006 - 12:21
Annelies:
Hoi Leonie, is goed!! Ik moet ook nog voor meubels kijken. Voor de 10e keer BAH. Succes!
Ooooh, heb geen zin meer, ben helemaal kapot! Vanavond om 21.00 uur het bed in....
Spreek je! -
02 Juni 2006 - 12:23
Leonie:
Morgen Fred en Douwe? Haha, nee dat trek ik echt niet...... Ga er vanavond wel ff langs... Je hoort het nog wel! -
02 Juni 2006 - 12:26
BUG:
wie is die hufter die met mijn naam reageert ? Sneu hoor!
Stoef zal binnenkort eens wat op jullie gb zetten. -
02 Juni 2006 - 13:12
Stam:
De dwaze moeders die ook samenscholen om hun vermiste geliefden te memoreren... Ken je klassiekers Lennie. Bug iemand onder jou naam ja? Das brak! BC leef je nog? Knapen ik had gezegd op je rezoepcie te komen, maar ben dus verhinderd. -
02 Juni 2006 - 13:58
???:
Mij ook Bug? -
03 Juni 2006 - 02:24
Lennie:
Stam, ja je hebt gelijk...
Annelies waar ben je?!
Ben niet bij F en D geweest, verder was het een dooie boel... Beetje te lang op de verjaardag gehangen. Ik denk dat, dat het probleem was...
truste! -
03 Juni 2006 - 06:31