Hoeveel kinderen kunnen er aan 1 hand??
Blijf op de hoogte en volg Free Willie
26 December 2005 | Mali, Mopti
gisteren al een kort berichtje gestuurd, vanuit Timboektoe, nu zijn we in Mopti om beetje bij te komen van de afgelopen dagen.
Wat hebben we zoal gedaan: ongeveer een week geleden zijn we naar de grootste modder moskee van de wereld gegaan, vond het wel een grappig gezicht,omdat de muren van modder zijn moeten ze elk jaar na de regenbuien het weer opnieuw opbrengen. Vraag me niet waarom ze niet gewoon bakstenen gebruiken. Buiten het plaatsje gingen we weer 'bushcampen' en 's nachts werden we verrast door een dief, iemand ontdekte dat zijn tentje werd opengemaakt en schrok natuurlijk een beetje, doordat hij zo geschrokken was vergat hij alarm te slaan. Voordat iedereen het in de gaten had, was het vogeltje natuurlijk al gevlogen, we zijn nog wel met een aantal jongens er achter aan gegaan, maar hij was helaas onvindbaar. Onze Amerikaan was zijn hele tas met inhoud kwijt, en bij de 'Goofy's' was de tent open gesneden en daar had hij alle kleding eruit gehaald terwijl ze sliepen. Ik lag gewoon buiten en bij mij was hij schijnbaar nog niet geweest. Na de zoektocht waar we geen spoor meer van hem konden vinden, vonden we wel onder een boom de tas terug met netjes uitgespreid al de bezittingen, o.a. digitale camera en geheugenkaarten alles lag er nog. Hij had schijnbaar gedacht dat hij niet ontdekt zou worden. Iedereen heeft zijn lesje nu wel geleerd en de spullen worden nu netjes bewaard in de truck. Vond het wel grappig zo'n klopjacht midden in de nacht.
De Dogon track; met een gids een vallei in waar de mensen van de de Dogon stam leven. De meeste huisjes zijn tegen de wand of hoog in de valleiwand neergezet. erg indrukwekkend. De gids die we met ons mee hadden was erg goed en hij wist veel over de dogon mensen te vertellen maar ook allerlei tradities en ook de denkwijze van de de mensen in Mali. De dorpjes waren grappig om te bezoeken, de mensen zijn erg vriendelijk maar ook vaak verpest door de eerdere toeristen. Het is dan ook heel normaal dat er soms dertig kinderen om je heen staan en je allemaal om een cadeau of pen vragen. Vind dit erg vervelend en geef dus echt ook niets. Helaas sommigen in onze groep snappen er niets van en geven uiteindelijk toch nog iets. maar gelukkig beginnnen de meesten het langzamerhand te begrijpen. Wel leuk is dat ze je allemaal een hand willen geven en je dus vaak met behoorlijk wat kinderen aan je hand aan het lopen bent.
Daarna met de boot naar Timboektoe, ik had gedacht dat het een erg rustig tochtje zou zijn met vele momenten om te stoppen, maar het was eigenlijk een boot die er zo snel mogelijk er heen moest varen. Dat moest ook wel omdat we best wel een grote afstand moesten overbruggen. Drie dagen op de boot, voor mij iets te saai, want na een dag ken je het water wel een keer. Timboektoe was saai en stoffig, maar daar staat het ook wel om bekend. Maar om daar kerstavond te vieren was natuurlijk wel grappig. Gisteren met de 4wd terug, was een uurtje of negen hobbelen in een te krappe wagen, gelukkig zagen we bij aankomst dat er een mager speenvarken aan het spit en hij smaakte overheerlijk. Nog doorgefeest tot een uurtje of drie, maar toen vond ik het wel genoeg en ben maar weer in bedje gekropen. Vandaag een relax dag, dus
kleren gewassen; lang geleden.
Douchen; weekje geleden.
Scheren twee weken geleden.
Ik moet zeggen dat ik het ook wel makkelijk vind, al dat gedoe om schone kleren aan te trekken.
Vanaf morgen weer een dag of vijf rijden, we zullen een paar dagen in Burkina Faso verblijven. Volens mij is daar niet zoveel bijzonders te doen. We zien wel....
Allemaal de groeten en veel plezier op oudejaarsnacht!!!
26 December 2005 - 16:12
Pim:
hey!
wij doen dezelfde reis al jij. ik hoorde dat je moeite had met de foto's te plaatsen. ik neem aan dat je de instructie volgt? of heb je moeite met het aansluiten van je camera? laat het me even weten,ok?
pimzn64@gmail.com -
26 December 2005 - 20:55
Wilma:
En ik ga morgen naar de SNEEEEEEEEEUW!
Tot volgend jaar! -
27 December 2005 - 08:17
Stam:
Jammer dat je niet ff die crimineel in zijn kraagje hebt kunnen vatten. Kon ie zo bij dat varken aan het spit. Het lijkt wel Heeg niet douchen en scheren.
De bingoletti is goed verlopen, was weer een gezellige middag met een hoop gezang. Bertje op keyboard en een beetje bleren. Team van Jan van Mullen, Edje en Joop van de V. waren de grote winnaar. Hennie en ik hebben op sluikse wijze de prijs voor eerste kopgoal bemachtigd door de bal in eigen goal te koppen. Met 9 tegen en 1 voor kon dat ook wel...
Nu maar weer ff wat doen, later. -
27 December 2005 - 09:07
BC-tje:
Stam,
Het is slinkse wijze i.p.v. sluikse wijze. Sorry dat ik je moet verbeteren! -
27 December 2005 - 09:35
Stam:
Sluikse wijze kan ook hoor, slimmerik. Was in het geheim afgesproken tussen Hennie en mij, dus SLUIKS!!!!!!! Begin nou geen verloren strijd Nijland.... -
27 December 2005 - 16:03
Toon:
Hallo Wilfred,
Nu weet je ook eens hoe dat is om achter de inbrekers aan te rennen.
Ik hoop dat je een goede tijd in Afrika hebt,
Toon. -
28 December 2005 - 11:30
Stam:
Zeg Geer, ik werd net gebeld door Renee voor ons Toppers in de sneeuw verhaal. Maar de kamer die we hadden is niet vrij ivm een Schi-entfall of zo iets. Die prutsers die nu in onze kamer zitten kunnen niet weg omdat ze gevallen zijn of zo. Dus nu moeten we weer ff kijken in Gerlos zelf. Ik heb daar eigenlijk de kracht niet voor... Trouwens RikO belde net en er stond een oude vriend van je in de Foxy......... Ook van jou Willie! -
28 December 2005 - 12:54
Ali En Niek:
Willie,wat een belevenis om in Timboektoe te zij geweest. Niek wenst mensen daar altijd heen, als hij kwaad op ze is!
Ik lees regelmatig over je belevenissen en ik moet zeggen, dat het net is of je hier iets aan mij staat te vertellen in de kamer. Je schrijft zoals je praat, echt leuk. Willie een goede jaarwisseling en geniet verder van je reis. Groetjes van Ali en Niek. -
28 December 2005 - 14:39
Rene:
Gerard en Gordon luistert ff kan een kamertje regelen maar dan staan we wel elke ochtend in de rij om het porselein te bezoeken , lijkt me niets mar moet dat vandaag wel weten , er zijn nu misschien ook nog andere mogelijkheden in Gerlos nu ?? -
28 December 2005 - 15:32
Gordon:
Oooooo wat erg, lijkt me te gek om elke morgen in de rij te staan tussen een paar hete mannen in badhanddoek. Ik vind het prrrrrrima, dat jij nou nog regelmatig een hitje scoort en zo dus wat pegels hebt Rene.. Maar Gordon hier heeft zijn carriere behoorlijk in het slop hangen en ga dus akkoord hoor! Als het maar wel substantieel scheelt in de kosten! Des te meer voor de schnabs tussen al die hete kerels. Maak me gek!!!!!!!! -
29 December 2005 - 09:46
Rene:
Geer en ik hebben gisteren-avond geboekt hoor voor maar 20 eutjes per nacht incl een ontbijtje !! Dus gordon jij mag lekker in de rij gaan staan .
Ook nog ff wezen ballen in de zaal met de aanwezigheid van kwik kwek en kwak de woudlopers . BC hoe is het bij ome Ab afgelopen ? -
29 December 2005 - 16:21
BC-tje:
Heren,
Uiteraard was het zoals gewoonlijk goed toeven bij oom Ab. Ongeveer om half een naar huis gegaan. Jammer dat je er niet bij was Stam! Echt een avondje uit voor je. Zoals je hebt vernomen is het winteruitje geregeld. 20 pleurootjes per nacht per persoon, geen geld dachten we! Wel een toiletje en douche delen met andere gasten. Daar we vroeg uit de veren zijn, levert dit vast geen problemen op. Wouter houd je vast, we komen eraan. Regel maar vast een enorme korting op de pilsjes bij je baas. Tot straks bij "de Nacht". -
30 December 2005 - 08:34
BUG:
En hoe is de Nacht van BW verlopen ?? of was het meer een ochtend ?